MFC 3b4: ontwerp bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan ter inzage


Sandra Steeghs

Vanaf woensdag 25 februari tot en met 8 april 2015 liggen het ontwerp bestemmingsplan en het concept beeldkwaliteitsplan voor het multifunctioneel centrum (MFC) 3b4 in Renkum 6 weken ter inzage in het gemeentehuis.

Om het MFC en nieuwbouw van scholen in het gebied 3b4 te kunnen realiseren zijn een wijziging van het bestemmingsplan en een beeldkwaliteitsplan nodig. U kunt het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ook digitaal inzien:

* bestemmingsplan MFC 3b/4
* beeldkwaliteitsplan MFC 3b/4

Wijziging bestemmingsplan

De nieuwe gebouwen worden grotendeels zuidelijker gebouwd dan de bestaande gebouwen. Dit past niet in het bouwvlak zoals dat in het nu geldende bestemmingsplan is opgenomen. Het bouwvlak wordt dusdanig aangepast dat zowel de nieuwbouw van het MFC als de toekomstige scholen daarbinnen passen.
Voor deze aanpassing is het nodig om het bestemmingsplan te wijzigen. De gewenste bestemming is gelijk aan de huidige bestemming, namelijk de bestemming `Sport' met de aanduiding `maatschappelijk'. Dit houdt in dat sportvoorzieningen en maatschappelijke functies, zoals scholen en horeca, nu al
toegestaan zijn en dit in de toekomst ook zo blijft.

Opstellen beeldkwaliteitsplan

Om ervoor te zorgen dat het gebied en de gebouwen een goede en op elkaar afgestemde (beeld)kwaliteit krijgen, wordt een beeldkwaliteitsplan opgesteld. Dit plan geeft richting aan de verder uitwerking van de buitenruimte en het MFC. Daarnaast zorgt een dergelijk plan ervoor dat bijvoorbeeld het
ontwerp van het mogelijke schoolgebouw een goede en op het MFC afgestemde beeldkwaliteit krijgt.

Procedure

Na zes weken inzagetermijn worden de zienswijzen verwerkt en beantwoord in een zienswijzenota voor zowel het bestemmingsplan als het beeldkwaliteitsplan. De zienswijzenota's worden vervolgens met het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan ter vaststelling aan de raad aangeboden.