Ward en Jelle trekken voor L1 door Azie


Baanbrekers is een nieuwe rubriek op L1 TV over bijzondere Limburgse verhalen in Oost-Azie.

Ward en Jelle trokken door Japan, Zuid-Korea en China en hebben tien `baanbrekers' in beeld gebracht. Zo bezochten ze een voetbalcoach, een model en ondernemers.

De rubriek is iedere zondagavond te zien, steeds voorafgaand aan L1NWS op halve uren.

De eerste aflevering is zondag 1 maart (18:20, 19:20, 21:20, 22:20 en 23:20 uur). Jelle en Ward zijn twee creatieve ondernemers die het project van idee tot uitvoering hebben gerealiseerd.

"L1 heeft `ja' gezegd tegen dit idee, omdat we 't inhoudelijk interessant vinden en omdat we graag podium willen bieden aan jonge tv-makers," zegt hoofdredacteur Leo Hauben.

Baanbrekers is ook te vinden op www.L1.nl/Baanbrekers en Facebook.com/LimburgseBaanbrekers. Kijkers kunnen daar reacties achter laten en krijgen meer informatie over de reis den Jelle en Ward.

1 maart:
Robbie Servais uit Maastricht is voetbalcoach in Ichikawa bij het Arsenal Developement Centre en hij woont in Tokyo. Robbie is hier terecht gekomen via een uitwisselingsprogramma van de Europese Unie.

8 maart:
Stefanie Joosten uit Roermond werkt als model voor een modellenbureau in Tokyo. Ze heeft gewerkt voor merken als McDonnalds, Tommy Hilfiger en Panasonic. Ook speelt ze het karakter `Quiet' in het nieuwe Playstation 3 spel Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.

15 maart:
Wilfried Goossens is 15 jaar geleden vanuit Stein vertrokken naar Japan. Hij woont in Tokyo en werkt bij de Nederlandse ambassade. In deze aflevering laat hij Ward en Jelle het uiterste van de Japanse keuken zien.

22 maart:
Wim de Boer werkt voor het Limburgse bedrijf Admesy in Seoul, Zuid-Korea. Hij heeft ook in India en verschillende Afrikaanse landen gewoond, toen hij voor Heineken werkte.

29 maart:
Bert Linssen woont in Shanghai en werkt er als landschapsarchitect bij W&R International Design Group. Bert komt uit Helden en is pas 23 jaar.

5 april:
Jos Wolters is samen met zijn vrouw Melody in 2011 het bedrijf Suzhou CPS Technology begonnen. Inmiddels hebben ze 45 mensen in dienst.

12 april:
Martijn Pustjens is altijd al avontuurlijk en reislustig geweest. Hij werkt als General Manager bij Daktra in Shanghai, China. Daktra is de producent van onder andere de Cubi van het concept Qbic Hotels (in Amsterdam & London)

19 april:
Twan Roubroeks is veelvoudig ondernemer en heeft verschillende bedrijven opgericht in Chengdu; op het moment is hij vooral bezig met het jongeren platform TAG Chengdu en About Asia.

26 april:
Joke Tummers heeft haar eigen muziekschool in Guangzhou. Hier promoot ze blaasinstrumenten in China, want ze spelen er nu vooral veel piano. Ze heeft Ward en Jelle meteen een snelcursus klarinet gegeven.

3 mei:
William Hofman werd vanuit zijn voormalige baan bij TPO gedetacheerd bij Chimei-Innoluxe, waar hij de enige westerling was tussen 350.000 Chinezen. Nu woont hij samen met Miranda en zijn gezin al sinds 2011 in Hong Kong.