Werkzaamheden verbeterde buslijn Wageningen Arnhem van start


Maandag 2 maart starten de werkzaamheden aan de Ritzema Bosweg ten behoeve van buslijn 52 (Arnhem - Wageningen). U kunt hiervan tot begin juli hinder ondervinden.

Bus 52 wordt geschikt gemaakt als hoogwaardig openbaar vervoerslijn (HOV). De HOV buslijn gaat per december 2015 rijden.

Van maandag 2 maart tot half april

De eerste fase van de werkzaamheden is het aanpassen van de halteplaatsen. Voor het verkeer op de Ritzema Bosweg geeft dit verkeershinder en beperking van de snelheid.

Bij de halte Arboretumlaan (voor de G.J. v.d. Brinkschool) wordt de ventweg aangepast en tijdelijk afgesloten. Op de Ritzema Bosweg komen tijdelijke halteplaatsen. De bushalte op de Oude Eekmolenweg wordt tijdelijk opgeheven.

Op www.bereikbaargelderland.nl vindt u meer informatie over het project en de planning van de werkzaamheden. De direct aanwonenden zijn geinformeerd over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de woning.

Verbeteringen voor de reizigers van bus 52

* De instap in de bus wordt makkelijker voor reizigers met een rolstoel, kinderwagen of rollator door verhoogde perrons
* Digitale informatieborden vermelden op de haltes de actuele vertrektijden van de bus
* De verkeerslichten op de route worden aangepast zodat het busverkeer beter kan doorrijden
* Comfortabelere bussen



Wethouder Han ter Maat: 'Dankzij subsidie van de stadsregio Arnhem-Nijmegen en de provincie Gelderland, kunnen we het openbaar vervoer en de bereikbaarheid van Wageningen verbeteren. We vinden het belangrijk dat het openbaar vervoer goed doorrijdt en dat we het voor reizigers aantrekkelijker
maken om met de bus te reizen in plaats van de auto, de nieuwe HOV-lijn gaat ons daarbij helpen'.



Reageer op dit artikel Laatst gewijzigd: 27 februari 2015