Schade aan camper of caravan meestal eigen schuld


27 februari 2015 , Specialisten

Bijna een kwart van de camper- en caravanbezitters heeft wel eens schade gehad aan hun kampeervoertuig. In zestig procent van de gevallen was dat de schuld van de bestuurder.

Dat is een van de resultaten van een onderzoek dat schadeherstelketen A.A.S. heeft gedaan onder de bezitters van een caravan of camper. De resultaten werden vandaag bekendgemaakt tijdens de Caravan en Camper Beurs in de Evenementenhal in Gorinchem. Directeur Nicole Spenkelink: "Als
schadehersteller willen we graag weten waar het fout gaat, zodat we onze klanten op mogelijke gevaren kunnen wijzen. Door meer bewustwording te creeren bij bezitters van campers en caravans kunnen we schade in de toekomst misschien ook wel voorkomen. Dat is nog altijd beter dan genezen."

Het onderzoek van A.A.S. spitst zich toe op de man-vrouwverhoudingen onder de camper- en caravanbezitters. Zo blijkt meestal de man achter het stuur te zitten wanneer het mis gaat. De man rijdt dan ook vaker; twee op de drie keer zit hij achter het stuur. In nog geen tien procent van de
schadegevallen bestuurde de vrouw het kampeervoertuig. De overige schade werd veroorzaakt buiten de schuld van de bestuurder.

Sinds 2013 heeft A.A.S. het caravanlabel officieel aan haar activiteiten toegevoegd. Camper- en caravanherstel wordt door een geselecteerd aantal vestigingen aangeboden.