Klussen gezocht voor KrimpenerwaardDOET!


Op 1 januari 2015 is de gemeente Krimpenerwaard voortvarend van start gegaan! In onze nieuwe gemeente vormen de honderden vrijwilligersorganisaties en maatschappelijke instellingen het cement van onze samenleving.

Deze organisaties zorgen voor de leefbaarheid en sociale samenhang in de elf kernen van de gemeente Krimpenerwaard. De gemeente onderstreept het belang van vrijwilligerswerk en vrijwilligers. Tegelijkertijd wil de gemeente Krimpenerwaard middenin de samenleving staan.

Met dit doel voor ogen ondersteunt de gemeente Krimpenerwaard op donderdag 19 maart de vrijwilligersactie NLDoet! met KrimpenerwaardDOET! De landelijke vrijwilligersactie NLdoet vindt dit jaar plaats op 20 en 21 maart. Donderdag 19 maart is de dag dat het college van burgemeester en wethouders
en de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard zich bij vrijwilligersorganisaties gaan inzetten voor de Krimpenerwaard. Dit doen we onder de noemer KrimpenerwaardDOET!

Het college van burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente trekken erop uit om zelf de handen uit de mouwen te steken bij een maatschappelijk instelling of vrijwilligersorganisatie uit de gemeente.

KrimpenerwaardDOET! kan alleen een succes worden als er voldoende aanbod is aan klussen. Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren, uw organisatie te promoten en nieuwe vrijwilligers te werven. Het college van
burgemeester en wethouders en de medewerkers van de gemeente Krimpenerwaard komen graag naar u toe op 19 maart om de handen uit de mouwen te steken voor uw organisatie en uw vrijwilligers!

Wat vragen wij van de vrijwilligersorganisaties?
Wij vragen u om op 19 maart als gastheer op te treden en de logistieke organisatie van de klussen op u te nemen. U kunt denken aan tuin-, verf-, bouw- of schoonmaakklussen, de organisatie van een spelletjesmiddag of muziekmiddag of het rondbrengen van koffie.

Het zou fijn zijn als u kunt voorzien in een lunch voor de deelnemers, maar het is ook mogelijk dat de gemeentelijke organisatie hierin zelf voorziet.

Klus aanmelden
Heeft u een klus die hoognodig geklaard moet worden? Neem dan voor maandag 9 maart contact op met Rene Kuzee. Hij is te bereiken via telefoonnummer 0182-729685 of r.kuzee@krimpenerwaard.nl. Wilt u doorgeven hoeveel mensen u kunt ontvangen, of u hen een dagdeel of de hele dag kunt inzetten
(9.00uur tot 16.30 uur) en welke werkzaamheden of klussen u kunt aanbieden?

De gemeente Krimpenerwaard benadrukt dat we niet de reguliere NL Doet-klussen in de wielen willen rijden. Het gaat dus om extra werkzaamheden naast NL Doet op 20 en 21 maart.

Meer informatie
Heeft u nog vragen? Neem dat contact op met Rene Kuzee via telefoonnummer 0182-729685 of r.kuzee@krimpenerwaard.nl of Barry Tersteeg via 0182-729444 of b.tersteeg@krimpenerwaard.nl.