Nieuwe meetposten voor vliegtuiggeluid in de Bollenstreek

Op verzoek van de gemeenten in Holland Rijnland heeft Schiphol besloten om twee extra geluidmeetposten te plaatsen in de regio. Sinds kort zijn de nieuwe meetposten in Lisse en Warmond operationeel. Nog dit jaar wordt er ook een meetpost geplaatst in Sassenheim.

De meetposten maken deel uit van een netwerk van zo'n 35 meetposten rond Schiphol. De geluidmetingen zijn online te volgen via de website nomos.schiphol.nl. De website is gebruikersvriendelijk en u kunt zelf eenvoudig een overzicht op uw scherm zien van de geluidmetingen die eind 2014 zijn gestart. Er is informatie beschikbaar over gemeten geluidsterktes, gegevens van de vliegtuigen etc. Deze kunt u in een rapportage uitdraaien.

De meetpost in Lisse staat langs de Ringvaart op de Ringdijk in Lisse Zuid. In Warmond is de meetpost geplaatst op het dak van het Cultureel Centrum aan de Herenweg. Een overzicht van alle meetlocaties rond Schiphol vindt u op de website.

Voor andere informatie over vliegtuiglawaai zijn de volgende websites interessant:

* sensornet.nl: dit is de website van een ander geluidmeetnet waar diverse gemeenten uit de regio aan deelnemen.

* bezoekbas.nl: op deze website staat o.a. actuele informatie over het baangebruik op Schiphol. Bij BAS kunt u klachten over vliegtuiglawaai melden.