Tijgerwelpjes ontvangen cadeau

Geplaatst op 27 februari 2015 om 11:14

De tijgerdrieling van DierenPark Amersfoort heeft een cadeau uit Amerika ontvangen. Jet uit New York volgt de tijgerdrieling al sinds hun geboorte vorig jaar juni via de Welpcam. Zij heeft de broers verrast met een tijgerbestendig speeltje.

Zodra de tijgers hun geschenk buiten zagen staan, ging het hele gezin nieuwsgierig kijken bij de plastic cilinder. ``Vader Ilya ging er als eerste mee vandoor, de welpjes volgden hem op de voet'', vertelt roofdierverzorger Marc Belt. ``Nadat papa er flink zijn tanden in had gezet, mocht de drieling ermee aan de haal.'' De buis kan worden gevuld met geurende kruiden of knikkers voor steeds een nieuwe beleving.

Dat Fedor, Sergei en Nicolai ook over de Hollandse grenzen bekendheid genieten, bleek al toen zij zowel in de Franse, Engelse als Duitse media verschenen. ``Dat onze tijgers ook vanuit New York worden gevolgd, realiseerde ik me niet'', zegt roofdierverzorger Marc Belt. ``Big Apple is watching you.'' De Amerikaanse Jet was erg blij met de enthousiaste reactie van de tijgerfamilie uit DierenPark Amersfoort.