Verkiezingen op 18 maart


28 February 2015 07:00

Provinciale Staten en Waterschap

Op 18 maart 2015 zijn er verkiezingen voor Provinciale Staten en de Waterschappen. Op zaterdag 28 februari worden de stempassen bezorgd. Nagenoeg de gehele gemeente 's-Hertogenbosch ligt op het grondgebied van Waterschap Aa en Maas. Daarom kunnen de stemmen voor Provinciale Staten en het
Waterschap Aa en Maas op ieder stembureau in 's-Hertogenbosch worden uitgebracht. In het Provinciehuis kan daarnaast ook gestemd worden voor Waterschap De Dommel.

Kandidatenlijsten

Op 5 maart worden de kandidatenlijsten huis aan huis bezorgd. In het Stadskantoor en Perron-3 komen ook kandidatenlijsten in groot schrift, braille en gesproken vorm ter inzage te liggen. Om te stemmen neemt u uw stempas(sen) en een legitimatiebewijs mee. Voor deze verkiezingen mag het
legitimatiebewijs 5 jaar verlopen zijn.

Stemmen door een ander: volmacht

Als u niet in de gelegenheid bent zelf te gaan stemmen - bijvoorbeeld door werk, ziekte of vakantie - kunt u een andere kiezer uit `s-Hertogenbosch machtigen dit voor u te doen. Zowel voor de verkiezing van Provinciale Staten als het Waterschap vult u samen de achterkant van uw stempas(sen)
in. Uw gemachtigde moet wel stemgerechtigd zijn voor hetzelfde waterschap als u. Tevens geeft u een kopie van uw identiteitsbewijs mee. Dit mag bij het stemmen maximaal 5 jaar zijn verlopen.
Wilt u een kiezer buiten de gemeente 's-Hertogenbosch voor u laten stemmen, vraag dan schriftelijk of digitaal een volmachtbewijs aan. Regel dit uiterlijk 13 maart 2015. Deze volmacht kan niet worden ingetrokken. Een gemachtigde mag per verkiezing maximaal voor twee andere kiezers stemmen.

Stemmen buiten de gemeente 's-Hertogenbosch: kiezerspas

Om uw stem buiten de gemeente 's-Hertogenbosch uit te brengen, laat u uw stempas(sen) omzetten in een kiezerspas(sen). Voor de Provinciale Staten kunt u alleen stemmen in de provincie Noord-Brabant. Voor de verkiezing Waterschap Aa en Maas kunt u alleen stemmen op het grondgebied van
Waterschap Aa en Maas. Zie voor een toelichting de PDF onderaan dit bericht (toelichting kiezerspas).
Een kiezerspas vraagt u digitaal of schriftelijk aan tot uiterlijk 13 maart 2015. Persoonlijk kan dit tot dinsdag 17 maart 2015, 12:00 uur bij de balie van onze gemeente. U dient hiervoor tijdig een afspraak te maken.

Stempas(sen) kwijt

Stempas(sen) niet ontvangen, beschadigd of kwijt? Vraag dan voor 13 maart 2015 digitaal of schriftelijk een vervangende stempas(sen) aan. Persoonlijk kan dit tot dinsdag 17 maart 2015, tot 12:00 uur bij de balie van onze gemeente. U dient hiervoor tijdig een afspraak te maken.

Meer informatie

Uitgebreide informatie is te vinden op onze verkiezingspagina: www.s-hertogenbosch.nl/verkiezingen.

Bestanden:
Toelichting_over_kiezerspas.pdf80 K

Links:
www.brabant.nl/verkiezingen
www.aaenmaas.nl/verkiezingen