Viering Boomfeestdag in Maasgouw(03-03-2015)


RSS

Op woensdag 18 maart 2015 wordt landelijk de 59ste editie van de Boomfeestdag gevierd met als thema `Bomen & Water'. Dat sluit perfect aan bij het "jaar van het water" van de gemeente Maasgouw.

Een actueel thema, niet alleen vanwege de Waterschaps-verkiezingen die ook op deze datum plaatsvinden. Water is de eerste levensbehoefte voor mensen, maar ook voor de natuur. In een gezonde natuur spelen bomen een belangrijke rol, omdat ze met hun wortels grond en water vasthouden. In onze
volgebouwde steden zorgen bomen ervoor dat overtollig water wordt opgenomen. Het planten van bomen helpt dus mee aan een goede waterberging en waterbeheersing.

Boomfeestdag in Maasgouw

De viering in gemeente Maasgouw vindt maar liefst plaatst op drie dagen en zes locaties! In deze zes kernen steken basisschoolleerlingen met hulp van de medewerkers van de gemeente de handen uit de mouwen. Burgemeester Strous en wethouders Wilms en Lalieu zijn op diverse plantlocaties aanwezig
en helpen een handje mee.

Woensdag 11 maart

In Heel starten leerlingen van de Maaskei om 09.00 uur met het planten van 3 linden bij het kapelletje van het kindje van Praag achter de school. In Beegden planten de leerlingen van de St Martinusschool om 11.00 uur bomen langs de Moerstraat achter hoeve De Krang.

Woensdag 18 maart

Leerlingen van De Triangel in Linne planten vanaf 9.00 uur linden en eiken langs de Maasbrachterweg. Om 11.00 uur gaan leerlingen van basisschool de Maasparel in Stevensweert aan de slag langs de Sportlaan met het aanvullen met linden.

Woensdag 25 maart

Om 09.00 uur worden fruitbomen aangeplant in een weilandje langs de Notenbeemd in Thorn door de leerlingen van basisschool Sint Jozef. Om 11.00 uur zijn de leerlingen van de Sleije uit Heel aan de beurt bij de Oude Thornerweg in Panheel. Daar planten ze een lindelaan aan.