Afvalproef in Padbroek en De Messemaker


Onder de naam "Afvalproef Padbroek" start dit voorjaar een proef in de wijk Padbroek (inclusief het nieuwe wijkdeel De Messemaker) in Cuijk. Tijdens de proef wordt ervaring opgedaan met een andere manier van afval inzamelen. Doel hiervan is om de hoeveelheid restafval in de blauwe tariefzak te
verminderen. Dit is beter voor het milieu en uw portemonnee.

Wat verandert er?

Bij de ruim 1.600 huishoudens uit Padbroek worden herbruikbare spullen, zoals boeken, speelgoed en elektronica, huis-aan-huis opgehaald. Daarnaast kunnen zij drankenkartons (sap- en zuivelpakken) en blik toevoegen aan de Plastic Heroes afvalzak. De blauwe tariefzak wordt een keer per vier
weken ingezameld.
Het inzamelen van drankenkartons en blik samen met plastic in de Plastic Heroes afvalzak wordt overigens vanaf 1 april 2015 ingevoerd voor alle inwoners van het Land van Cuijk en Boekel. Daarover krijgt u binnenkort meer informatie.

Van afval naar grondstof

Wereldwijd wordt een aantal grondstoffen schaars. Om te voorkomen dat toekomstige generaties zonder deze grondstoffen komen te zitten, is het belangrijk om zoveel mogelijk afvalstoffen opnieuw te gebruiken als grondstoffen en niet te verbranden als restafval.

Informatieavond inwoners Padbroek

Op donderdagavond 12 maart (20.00-22.00 uur) vindt er in het Doehuis een informatieavond plaats voor de inwoners van Padbroek. Zij hebben hiervoor per post een uitnodiging ontvangen.

Meer informatie

www.afvalaanbieden.nl/afvalproef