Behoud of sloop van carillontoren?


Wat is uw opvatting?

Op 16 december 2014 gaf de gemeenteraad van Grave het college de opdracht (motie) om te onderzoeken of de carillontoren, die in het centrum van Grave staat, behouden moet blijven. De carillontoren is overgebleven na de sloop van het voormalige stadhuis. De toren maakt nu onderdeel uit van het
project Hart van Grave.

Hulp

Het college wil uitvoering geven aan de opdracht en vraagt daarbij de hulp van inwoners. Dat gebeurt via verschillende kanalen. Zo wordt er een aparte bijeenkomst georganiseerd voor de klankbordgroep die destijds betrokken was bij de bouw van het project Hart van Grave en voor de
klankbordgroep die zich al eens bezighield met een (nieuwe) invulling van de toren. Ook wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor direct omwonenden.

Kanalen

Er wordt dus langs verschillende kanalen gewerkt om zo te komen tot een collegestandpunt. De gemeenteraad zal op basis daarvan uiteindelijk een besluit moeten nemen. Maar de personen en groepen die gehoord worden, hebben allemaal een direct of indirect belang bij behoud of sloop van de toren.
Om er zeker van te zijn dat er geen ideeen of opmerkingen over het hoofd worden gezien, vraagt het college aan individuele inwoners of ondernemers om ook te reageren. Het gaat daarbij niet louter om de opmerking "de toren moet blijven" of "de toren moet weg", maar om argumenten die pleiten
voor behoud of sloop. Misschien leven er nog ideeen rond de toren die er toe leiden dat de toren behouden blijft, of die juist pleiten voor sloop.

Opvatting

Heeft u gegronde argumenten waarom de toren behouden moet blijven of gesloopt moet worden? Heeft u een concreet idee? Stuur dan een e-mail naar danny.vandelaarschot@cgm.nl Uw e-mail zien wij graag tegemoet voor 15 maart a.s. Het college hoort graag uw opvatting.

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp neem dan contact op met Danny van de Laarschot, specialist ruimtelijke ontwikkeling, T (0486) 477 270.