College Column wethouder Erik van Daal


In deze column vertellen burgemeester Walraven, wethouder van Daal en wethouder van den Boogaart over ervaringen, ontmoetingen, belevenissen en ontwikkelingen van de afgelopen week. Deze keer wordt het spits afgebeten door wethouder Erik van Daal.

wethouder Erik van Daal: "Goed om te zien hoe groot de betrokkenheid van inwoners bij hun dorp is"

Aan mij de eer om een herstart te maken met de wekelijkse column.
Vorige week stond volop in het teken van carnaval, eindigend met een "prinselijke" huwelijksvoltrekking in Mill. Een goede gelegenheid om de waan van alle dag eens te ontvluchten en het hoofd eens goed leeg te maken.

Tzorg

Deze week dus weer vol energie aan de slag.
Samen met mijn collega wethouders uit Grave en Cuijk ben ik geinterviewd door Tzorg over de overgang van de huishoudelijke hulp van Pantein Vivent naar Tzorg per 1 februari jl. Wij hebben gezamenlijk aangeven dat deze overgang naar onze mening op een goede, soepele manier is verlopen en dat al
vrij snel na 1 februari de huishoudelijke hulp weer loopt als vanouds. Hierbij is een compliment naar al onze medewerkers die hebben meegewerkt aan deze soepele overgang op zijn plaats.

Mobiliteit

Verder ben ik aanwezig geweest bij het bezoek dat gedeputeerde Brigitte van Haaften heeft gebracht aan Sint Hubert. Tijdens dit bezoek werd zij bijgepraat over het mobiliteitsproject in Sint Hubert. In dit pilotproject wordt de nadruk gelegd op de werking van het openbaar vervoer en de
mogelijkheden die dit biedt voor inwoners uit deze kern. Het is jammer dat deze mogelijkheden bij de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer juist minder zijn geworden.
Ik heb tijdens het werkbezoek, samen met de mobiliteitswerkgroep uit Sint Hubert, aandacht gevraagd voor deze problematiek. Hopelijk komt er een oplossing voor de klachten die hierover zijn geuit.

Betrokkenheid

Wel goed om te constateren hoe groot de betrokkenheid is van de inwoners uit Sint Hubert is bij het leefbaar houden van hun kern. Deze betrokkenheid zie ik ook terug in de andere kernen van onze gemeente, als je bijvoorbeeld kijkt naar de oprichting van zorgcooeperaties in Langenboom en Sint
Hubert en het ontwikkelen van een dorpsvisie in Wilbertoord.