WOMED Award Zuid: Vier straffe madammen uit de Andes


Datum: 03 maart 2015

WOMED Award Zuid

Tweejaarlijks verkiezen Markant en Trias een onderneemster uit het Zuiden als laureate van de WOMED Award Zuid. Dit jaar zal koningin Mathilde een ondernemende dame uit de Andes in de bloemetjes zetten.

Van 1 tot en met 10 maart verwelkomt Trias, samen met Markant een delegatie van vier ondernemende vrouwen uit de Andes. Ze zijn genomineerd voor de WOMED Award Zuid, een evenement dat vrouwelijke rolmodellen in de bloemetjes zet.

Gladys Campos is afkomstig uit Peru. Ze is een van de oprichtsters van Fenmucarinap, een organisatie die opkomt voor vrouwenrechten in Peru. Daarnaast maakt en verkoopt ze juwelen en is ze vennoot in een klein computerbedrijf.

Ook Lourdes Huanca uit Peru stond mee aan de basis van Fenmucarinap. Mede dankzij de inzet van Lourdes verkopen vrouwen hun handgemaakte producten niet alleen op de lokale markt, maar ook in een winkel in de Peruaanse hoofdstad Lima.

De Ecuadoraanse Paulina Chico is de jongste van het gezelschap. Zij is 19 jaar en studeert psychologie. Tegelijk ontwerpt en naait Paulina een eigen kledinglijn.

Carmen Chito kweekt verkoopt cavia's. In Ecuador gaan deze dieren door het leven als een delicatesse. Carmen produceert en verkoopt ook organisatiemest, de zogenaamde 'Supermescla'. Maandelijks verkoopt ze maar liefst tien ton van deze groeibevorderaar

Klik hier om het verblijf in ons land van deze vier vrouwen op de voet te volgen: https://triasmarkant.wordpress.comExterne link.

Copyright foto: triasngo.be