Uitvindster anti-rimpel BH beschermt haar met haarkap

La Decollette lanceert Beautycap tijdens vakbeurs Beauty Trade Special Utrecht

ABCOUDE - Vrouwen kunnen slijtage en beschadiging van hun haar voorkomen door 's nachts net als vroeger met een haarkapje te gaan slapen. Na de anti-rimpel BH om rimpels in het decollete van vrouwen te voorkomen, lanceert La Decollette nu de Beautycap: een speciale satijnen haarkap die het haar tijdens het slapen beschermt.

,,Halverwege de vorige eeuw sliepen bijna alle vrouwen met een haarnetje, zelfs stijliconen als Sophia Loren, Audrey Hepburn en Grace Kelly. Ik merk dat vrouwen een beetje 'Botox-beu' zijn en weer teruggrijpen naar ouderwetse en natuurlijke producten," zegt Rachel de Boer van La Decollette. Net als met de anti-rimpel BH lost ze met de Beautycap een probleem op dat veel vrouwen herkennen. ,,Zelf werd ik ook steeds vaker wakker met het bekende 'vogelnestje' op mijn hoofd. Bij het in model brengen brak mijn haar af en kreeg ik last van gespleten haarpunten. Ik ontdekte dat je dit probleem net als decollete-rimpels 's nachts eenvoudig kunt voorkomen. Daarom heb ik de Beautycap ontworpen, die het haar beschermt en in model houdt." De satijnen haarkap beschermt het haar tegen wrijving van het kussen tijdens het slapen en voorkomt daardoor slijtage en haarbreuk. Door het gebruik van een speciale satijnen stof op basis van natuurlijke vezels blijft de vochtbalans op peil en kan de hoofdhuid blijven ademen. De Boer heeft de haarkap laten uittesten door een hedendaags stijlicoon: presentatrice en voormalig Miss Universe Nederland Stephanie Tency. Zij ziet er enorme voordelen in. ,,Als model en presentatrice wordt mijn lange haar vaak blootgesteld aan invloeden van buitenaf: door foehnen, krullen, kleuren, noem maar op. Sinds ik de Beautycap gebruik, merk ik dat mijn haar 's nachts rust krijgt en daardoor kan herstellen. Doordat het zachte en gladde materiaal mijn haar beschermt, blijft het vaak de volgende dag ook nog in model," stelt Tency. De Beautycap wordt voor het eerst gepresenteerd tijdens vakbeurs Beauty Trade Special, op 7, 8 en 9 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

De Boer werd wereldberoemd met haar anti-rimpel BH, een nacht BH zonder cups die de borstpartij tijdens het slapen op haar plaats houdt. Hierdoor worden rimpels in het decollete voorkomen. Uit onderzoek van het Parijse onderzoeksinstituut CERCO bleek zelfs dat bestaande rimpels verdwijnen en de huid na enkele weken weer glad wordt na het dragen van de BH. De anti-rimpel BH kwam overal in het nieuws, haalde zelfs de tv-show van Ellen DeGeneres in Amerika en is inmiddels wereldwijd verkrijgbaar. De Beautycap gaat volgens haar zorgen voor een comeback van het haarnetje. Nu steeds meer vrouwen lang haar hebben, doen ze 's nachts elastiekjes of haarspeldjes in om het bij elkaar te houden. ,,Door de wrijving tegen het kussen krijgt het haar veel te verduren en 's ochtends kan het opnieuw voor haarbreuk zorgen bij het losmaken van het haar. Met de Beautycap krijg je met een trucje uit de oude doos je gezonde haar terug. Slapen met een haarkapje is misschien niet echt sexy, maar het resultaat is des te sexier," aldus De Boer.

Meer informatie: www.decollette.nl.