Kaartverkoop Bachvereniging seizoen 2015-2016 van start

Persbericht 3 maart 2015

Kaartverkoop Bachvereniging seizoen 2015-2016 van start

Vandaag verschijnt de brochure met daarin de programmering voor seizoen 2015-2016 van de Nederlandse Bachvereniging en gaat de abonnementenverkoop van start.

Er zijn 58 concerten in Nederland en België; van Groningen tot Maastricht en uiteraard in de vaste kernsteden Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Naarden. Ook dit seizoen ‘bouwt’ de Bachvereniging verder aan All of Bach – het grootse project waarin het ensemble alle werken van Bach uitvoert, opneemt en online publiceert op allofbach.com.

De Bachvereniging vervolgt de cantateserie met thematische programma’s; rond verloren gegane virtuoze concerten, met cantates waarin de hoorns een hoofdrol spelen en met een programma rond Bachs sollicitatie in Leipzig. In de Waalse Kerk in Amsterdam, de Martinikerk in Groningen en de Grote Kerk in Harllingen zal de continuopartij daarbij gespeeld worden op het grote orgel.

Het ensemble duikt in Bachs solowerken en werpt zich op zijn motetten. Ook wordt Handel van twee kanten belicht. Met Kerst zijn er geliefde kerstcantates en naast de Matthäus-Passion is er in de lijdenstijd ook een programma met Italiaanse passiemuziek.

Nieuw dit seizoen zijn de buitenconcerten in Amsterdam en Utrecht met wereldlijke cantates van Bach. Naast de eigen artistiek leider Jos van Veldhoven verwelkomt de Bachvereniging dit seizoen drie bijzondere gastdirigenten: Sigiswald Kuijken, Stephan MacLeod en Hans-Christoph Rademann.

Het complete seizoen is te bekijken op www.bachvereniging.nl. Abonnementen en kaarten zijn vanaf vandaag te bestellen via het online voorverkoopformulier op de website. Bekijk ook onze trailer op https://www.youtube.com/watch?v=ssalepGvCPA.