Overname NostalgieNet met Garantie Ondernemingsfinanciering (GO)

Gepubliceerd op: 3 maart 2015 | Gewijzigd op: 3 maart 2015

Just Media Group neemt de tv-zender NostalgieNet en de activiteiten van uitgeverij Tijdsbeeld Media over. De financiering voor deze overname is verstrekt door Rabobank Utrecht. De overheid staat voor 50% van die financiering garant met de regeling Garantie Ondernemingsfinanciering (GO). Juist door de garantstelling kon de Rabobank een passende financiering aanbieden.

Maruan Sadek, Senior Relatiemanager Corporate Banking bij de Rabobank: "De overname past uitstekend binnen de strategie van Just Media Group om uit te groeien tot een full service entertainment bedrijf. NostalgieNet heeft landelijke dekking en mooie kijkcijfers en vult het productaanbod perfect aan."

Garantie Ondernemingsfinanciering

Met de Garantie Ondernemingsfinanciering helpt het ministerie van Economische Zaken (middel)grote ondernemingen bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties. Deze regeling houdt kredietstromen op gang zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) beoordeelde de aanvraag namens de overheid.

Fresh money

Voor een overname zoals deze is de GO-regeling geschikt. Rob Magendans van RVO.nl ontving van de Rabobank de GO-aanvraag voor Just Media Group: "Om voor de GO-regeling in aanmerking te komen, moet de aanvraag aan een beperkt aantal voorwaarden voldoen. De financieringsvraag van Just Media Group voor overname van NostalgieNet past goed binnen de doelstelling van de regeling. Het moet echt een verzoek zijn om `fresh money', dus een investering in groei, panden, machines, apparatuur, of zoals in deze situatie een financiering in het belang van de onderneming die wordt overgenomen."

Simpele procedure

RVO.nl volgt een vrij simpele procedure: als de bank akkoord is en alle benodigde gegevens heeft ingediend, dan kan RVO.nl binnen 2 tot 3 weken beslissen over de GO-aanvraag. Rob Magendans: "Ons advies aan ondernemers en hun financiele adviseur is dan ook: bespreek het eerst met uw bank. Uiteindelijk is het de bank die beslist of de ondernemer een lening krijgt, en daarmee of de GO-garantie bij ons wordt aangevraagd of niet. Uiteraard kunnen ondernemers ons ook altijd bellen voor uitleg."

Lees het persbericht van NostalgieNet.