Recreanten weer de dupe

MEERKERK - De Stichting Vrije Recreatie (SVR) is woedend over de plannen van staatssecretaris Wiebes (Financien) om het lage btw-tarief te schrappen. Volgens de bewindsman kan de vrijetijdssector wel met een hoger tarief geconfronteerd worden.

Onbegrijpelijk voor de SVR, de overkoepelende organisatie van een 500.000 kampeerders en 2.000 kleinschalige campings. "Aan de ene kant roept de Overheid de toeristische sector te willen versterken, maar aan de andere kant verjaagt men de recreant door deze voorgestelde verhoging van het btw-tarief."

Niet alleen dit voorstel, maar ook de al jaren geldende toeristenbelasting, hebben volgens de SVR een averechtse uitwerking op het streven Nederland aantrekkelijk te maken voor de recreant. Met wisselend succes heeft de SVR, gesteund door andere organisaties van recreatieondernemers, de afgelopen jaren geprotesteerd tegen de heffing.

De SVR roept deze organisaties dringend op om ook nu samen een vuist te maken en de overheid van haar ongelijk te overtuigen. Bijna de helft van de Nederlanders brengt een vakantie in eigen land door en jaarlijks wordt Nederland bezocht door 11 miljoen buitenlandse toeristen!

"Die groep recreanten moeten we als gast behouden. Daar moet Nederland zuinig op zijn, die moeten we koesteren", vindt de SVR.