Lelyprijs 2015 voor Puck van der Zwan uit Urk

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland heeft de Lelyprijs 2015 toegekend aan Puck van der Zwan. Hij krijgt de prijs vanwege zijn verdienste voor de Urker klederdracht, die hij weer helemaal op de kaart zette. Van der Zwan richtte onder meer een kinderkoor op en de klederdrachtgroep Urker Pracht. Ook is hij mede-initiatiefnemer van de jaarlijkse Urkerdag, waarbij bijna iedereen op Urk weer in klederdracht rondloopt. Puck van der Zwan maakt ook klederdracht-sierraden, bedoeld om de ontwerpen te bewaren voor volgende generaties.

De Lelyprijs

De Lelyprijs wordt jaarlijks uitgereikt door het Cultuurfonds, aan personen of organisaties die zich bijzonder onderscheiden op het gebied van de cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een kunstwerk en een geldbedrag van EUR 2.500 te besteden binnen het culturele werkveld van de prijswinnaar. De andere genomineerden waren dit jaar het echtpaar Klaas en Stiene Romkes-Kramer en de heer Louwe Kramer.

De uitreiking

De Lelyprijs 2015 wordt op donderdag 5 maart 2015 in het gemeentehuis van Urk uitgereikt door de heer Leen Verbeek, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiele bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland is een van de twaalf provinciale afdelingen.