Een jongere een baan, het bedrijf subsidie


Publicatiedatum: 05 maart 2015
05 maart 2015 Bedrijven die jongeren in dienst nemen, kunnen rekenen op een forse subsidie.

Bedrijven die jongeren in dienst nemen, kunnen rekenen op een forse subsidie. Dat kan varieren tussen 1500 en 5500 euro. Wethouder Staf Depla: "De werkcheques waren het afgelopen jaar echt een groot succes. Maar liefst 90 procent van de jongeren heeft na afloop van het contract nog steeds werk
bij dezelfde of andere werkgever. Een geweldig goed resultaat."

De regeling is voor alle jongeren tot 27 jaar in Zuidoost-Brabant (Helmond regelt de werkcheques zelf). Er liggen 50 werkcheques klaar; 35 voor Eindhoven en Waalre, 15 voor de andere gemeenten.

Werkgevers die meer informatie willen kunnen de voorwaarden vinden op http://www.werkgeverssubsidies.nl/

Met de werkcheques worden werkgevers gestimuleerd werkzoekende jongeren in dienst te nemen. Op basis van een (half)jaarcontract voor minimaal 20 uur per week. Onder voorwaarden ontvangen de werkgevers een werkcheque (gemiddeld EUR 3.000,--) als zij een jongere werkzoekende, met of zonder
uitkering, een arbeids- of leerwerkovereenkomst bieden voor 32 uur (minimaal 20 uur) per week en voor minimaal zes maanden.

In 2014 waren er twee subsidieregelingen voor werkcheques voor jongeren van kracht: een voor jongeren uit de SRE-gemeenten en een voor jongeren uit de gemeente Eindhoven en Waalre. Op beide regelingen zijn restantbudgetten overgeheveld naar het begrotingsjaar 2015.

Van 1 maart 2013 tot een met 1 mei 2014 zijn er ongeveer 170 werkcheques aan jongeren uit het SRE-gebied toegekend. Hiervan lopen er nog ongeveer 70. Van de ongeveer 100 afgeronde cheques, is 90% van de jongeren nog steeds aan het werk, bij dezelfde of bij een andere werkgever.

De subsidie wordt betaald uit Klijnsma-middelen en Buig-budget.

Heeft u een opmerking over deze pagina? Geef het ons door.