Provinciale bijdrage voor dorpsentree Ten Boer


Persbericht van de provincie Groningen



500.000 euro voor aanpak dorpsentree Ten Boer

De dorpsentree van Ten Boer wordt aangepakt met een bijdrage van 500 000 euro van de provincie Groningen. De regio Groningen-Assen draagt 700 000 euro bij.

Gedeputeerde William Moorlag: " Met deze bijdrage kan worden gestart met de aanpak van de dorpsentree van Ten Boer. De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. De entree krijgt een groenere uitstraling. Er komt een plein met rode klinkers en bomen waar ook het deel van het dorp aan de zuidkant
van het Damsterdiep bij wordt betrokken. De entree wordt veel beter herkenbaar als bebouwde kom. Het is een mooie impuls voor Ten Boer. Met de aanpak rijd je niet langer langs, maar door het dorp."

De gemeente start naar verwachting rond de zomer 2015 met de aanpak. De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauwe afstemming met omwonenden en bedrijven.

Met de aanpak van de dorpsentree worden ook verkeerskundige aanpassingen doorgevoerd. De belangrijkste is de fietsoversteek over de N360. Bij de herinrichting wordt aan de noordzijde van de Boltweg een fietsstrook gemaakt waardoor logische fietsroutes over het kruispunt ontstaan. Ook worden de
bushaltes aan de N360 toegankelijk gemaakt en geintegreerd bij het plein.

Overzichtstekening nieuwe situatie