Omlegging A9 Badhoevedorp: werkzaamheden maart 2015

05-03-2015

Iedere maand geeft Rijkswaterstaat een overzicht van de werkzaamheden aan de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp. Hieronder een overzicht van de belangrijkste werkzaamheden in maart.

De verlegde busbaan bij A9 Badhoevedorp wordt alvast schoongeveegd.

De verlegde busbaan wordt alvast schoongeveegd.

Verlegging waterleidingen WRK

Sinds januari zijn er in het weiland tussen de A4 en de Sloterweg buizen te zien die aan elkaar worden gelast. Deze leidingen van WRK (Watertransportmaatschappij Rijn-Kennemerland) worden met gestuurde boringen naar de andere zijde van de A4 geboord. Nadat alle boringen (in totaal 6) zijn afgerond worden de nieuwe leidingen aangesloten op de bestaande leidingen.

Werkzaamheden toekomstige aansluiting Badhoevedorp

De eerste werkzaamheden voor de bouw van de onderdoorgang van de Schipholweg zijn inmiddels voltooid. Na het aanbrengen van de damwanden en het ontgraven van de bouwkuip wordt in maart het onderwaterbeton aangebracht. Daarna bouwt de aannemer de vloer en wanden van de tunnelbak.

Verlegging busbaan gereed

In maart voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit aan de verlegde busbaan (bij de Loevesteinse Randweg). Zo wordt onder meer de (verkeers)verlichting aangesloten en de bebording aangebracht. Naar verwachting kan de eerste bus in week 13 over de verlegde busbaan rijden.

Heiwerkzaamheden HOV-viaduct

Bij het bestaande HOV-viaduct over de A9 (tussen de Cateringweg en de Oude Haagseweg) voert de aannemer in vier nachten heiwerkzaamheden uit voor de bouw van een nieuw viaduct. Dit nieuwe viaduct vervangt in de toekomst het huidige HOV-viaduct. Door gebruik te maken van zo stil mogelijk materieel blijft de overlast tot een minimum beperkt.

Heien en bouwen verlengde fietstunnel A4

Bij de bestaande fietstunnel ter hoogte van de parkeerplaats bij Schiphol wordt het noordelijk deel van de fietstunnel aangepast en verlengd. In maart en april vinden hier heiwerkzaamheden plaats en worden er landhoofden gebouwd. De landhoofden vormen de overgangen van het grondlichaam naar het viaduct en verzorgen de ondersteuning van de liggers.

Voorbelasting aanbrengen

Zodra de laatste leidingen zijn verlegd en alle onderzoeken zijn uitgevoerd start de aannemer in maart met het aanbrengen van voorbelasting op de nog braakliggende gronden. De voorbelasting zorgt ervoor dat de ondergrond voldoende is gezet voordat de weg wordt aangelegd. Bij de volgende reeks luchtfoto's zijn daardoor de contouren van de omgelegde A9 volledig zichtbaar.

Foto-expositie over Omlegging A9 Badhoevedorp

Naar aanleiding van ons maandelijks fotoverslag `Omlegging A9 in beeld' openen Rijkswaterstaat en fotograaf Henk Roolvink op vrijdag 6 maart een foto-expositie in de Bibliotheek Badhoevedorp. De expositie opent om 20.15 uur met een presentatie van Rijkswaterstaat en een vraaggesprekje met onze fotograaf. De toegang is gratis en tot 30 april in de bibliotheek te bekijken.

Inmiddels staat het volgende fotoverslag online. In Fotoverslag Februari 2015 (PDF, 2.8 MB) vindt u een impressie van de werkzaamheden uit februari.

Bekijk ook de projectpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp.