Van Hedel: 'echt' burgermeester vanaf 27 maart!


5 maart 2015

Op vrijdagmiddag 27 maart wordt Alex van Hedel geinstalleerd als nieuwe burgemeester van onze gemeente! Iedereen die hem persoonlijk wil feliciteren is die middag van harte welkom om dit te doen tijdens de receptie vanaf 16.30 uur in het gemeentehuis in Brummen.

Sluitstuk van zorgvuldige procedure

Na een uitgebreide procedure is de nu nog in Valkenswaard woonachtige Alex van Hedel met ingang van 27 maart 2015 bij koninklijk besluit benoemd als burgemeester van de gemeente Brummen. De benoeming geldt voor een periode van zes jaar.

Buitengewone raadsvergadering

Tijdens een buitengewone raadsvergadering wordt de 54-jarige Van Hedel officieel geinstalleerd in zijn nieuwe functie. Onder toeziend oog van de Commissaris van de Koning, de heer Clemens Cornielje, legt de nieuwe burgemeester de ambtseed af en ondertekent hij het beedigingsformulier. Ook
krijgt hij de ambtsketen omgehangen. Vanwege de beperkte ruimte in de raadszaal van het gemeentehuis is de buitengewone raadsvergadering uitsluitend voor genodigden toegankelijk. Overigens kan iedereen de vergadering volgen via radio en televisie. De lokale publieke omroep RTV Veluwezoom zendt
de vergadering rechtstreeks uit.

Uitnodiging voor receptie

Aansluitend aan de installatievergadering vindt er een receptie plaats. Deze begint om 16.30 uur en duurt tot 18.30 uur. Omstreeks 17.00 uur is er een officieel gedeelte. Iedereen is van harte welkom om de heer Van Hedel tijdens de receptie persoonlijk te feliciteren.