Informatiebijeenkomsten Promotiebeurs voor leraren


6 maart 2015

Binnenkort is het weer mogelijk om bij NWO aanvragen in te dienen voor een Promotiebeurs voor leraren. In april 2015 zijn er daarom vier workshopmiddagen voor leraren die al bezig zijn met het voorbereiden van een aanvraag. In juni organiseert NWO een voorlichtingsmiddag, bedoeld voor leraren
die meer algemene informatie over de promotiebeurs willen hebben.

Alle bijeenkomsten zijn bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs.

Workshopmiddagen

De workshopmiddagen zijn op 10, 15, 17 en 22 april 2015. De workshops bieden ondersteuning bij het uitwerken van het onderzoeksvoorstel, bij het formuleren van de centrale onderzoeksvraag en bij de voorbereiding op de beoordelingsprocedure.

Het programma bestaat uit vier workshops: wetenschappelijk schrijven, methodologie, haalbaarheid en presenteren. Per middag kan worden deelgenomen aan twee workshops. Het bijwonen van de workshopmiddagen is vrijblijvend en niet verplicht voor het indienen van een aanvraag voor de
promotiebeurs. Deelname wordt wel aangeraden.

Aanmelden en locatie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is verplicht. Deelnemers wordt gevraagd bij hun aanmelding een eerste samenvatting van het promotieplan mee te sturen (maximaal 500 woorden) en de naam en instelling van de (beoogde) promotor te vermelden.

De workshopmiddagen op 10 en 15 april vinden plaats in The Colour Kitchen te Utrecht. De workshopmiddagen op 17 en 22 april worden gehouden bij NWO in Den Haag.

Voorlichtingsmiddag

Op vrijdag 19 juni 2015 organiseert NWO een voorlichtingsdag over de Promotiebeurs voor leraren. Deze dag is bedoeld voor leraren die meer algemene informatie over het programma willen ontvangen.

Programma

De voorlichtingsmiddag biedt algemene informatie over de opzet van de Promotiebeurs voor leraren. Deelnemers ontvangen bovendien praktische informatie over het schrijven van een voorstel en het doorlopen van de procedure. Daarnaast delen oud-commissieleden en laureaten hun ervaringen.

Aanmelden en locatie

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Vooraf aanmelden is verplicht. De voorlichtingsdag vindt plaats bij NWO in Den Haag.

Promotiebeurs voor leraren in het kort

Het ministerie van OCW heeft met de Promotiebeurs voor leraren als doel docenten onderzoekservaring op te laten doen door middel van een promotieonderzoek om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. De beurs is bedoeld
voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps-, hoger beroeps- en speciaal onderwijs. NWO voert de selectieprocedures uit en verzorgt de voorlichtings- en trainingsmiddagen.

Bron: NWO