Van 29 maart tot en met 4 april wordt er weer gecollecteerd voor Fon..


Het is al bijna weer zover: de landelijke collecteweek van Fonds Gehandicaptensport! Ook dit jaar zullen weer duizenden vrijwilligers zich er voor inzetten zo veel mogelijk geld op te halen voor de sporters met een handicap. Want om als gehandicapte te kunnen sporten zijn er vaak aanpassingen
nodig. Bijvoorbeeld aanpassingen aan het sport- en spelmateriaal of de sportaccommodatie. Maar er is ook vaak extra begeleiding en speciaal vervoer noodzakelijk. Daar is geld voor nodig. Veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer een landelijke collecte.

Omnisportvereniging DOING heeft afgelopen jaar gecollecteerd voor Fonds Gehandicaptensport. Voorzitter Joop Ooms vertelt over zijn ervaringen met de collecte.

"Het kost geen enkele moeite om je aan te melden als collectant. Je wijst een cooerdinator aan binnen je vereniging en die belt op naar Fonds Gehandicaptensport. Als je aangemeld bent komt er een medewerker van Fonds Gehandicaptensport langs bij je vereniging en die adviseert je bij de
organisatie van de collecte."

Door te collecteren tijdens de landelijke collecteweek van 29 maart t/m 4 april aanstaande, help je niet alleen de sporters met een handicap maar ook je eigen vereniging.

Joop Ooms: "Collecteren levert ons als vereniging ook wat op. DOING heeft aanbod voor sporters met een beperking, daarom mogen we 25% van onze collecteopbrengst houden. In 2014 hebben we EUR 950,- opgehaald, we mochten dus zelf ruim EUR 230,- houden."

Vereniging die geen aanbod hebben of gaan opstarten voor mensen met een beperking, mogen 15% van de collecteopbrengst houden. Van de totale collecteopbrengst door tafeltennisverenigingen, krijgt de NTTB ook nog eens 15%. Dit wordt gebruikt voor diverse paratafeltennis activiteiten. Zo is het
geld wat de NTTB van de collecte van 2013 ontvangen heeft naar de NK Paratafeltennis 2014 gegaan.

Gaat jouw vereniging dit jaar collecteren? Meld je dan aan via www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek of telefonisch via 020-7372170. Meer informatie over de collecteweek is te vinden op www.fondsgehandicaptensport.nl/collecteweek of in de brochure.

IFrame

NTTB/MS