Nieuwe expositie galerie Politiebureau Groningen | politie.nl


Laatste update:
06-03-2015 | 14:52

Groningen - Vanaf aanstaande zondag 8 maart is er een nieuwe expositie in de galerie van het politiebureau aan de Rademarkt 12 in Groningen. 8 weken lang exposeert kunstenaar Joanne Schroeder met schilderijen.

U vindt de politiegalerie op de begane grond en de eerste verdieping van het Politiebureau aan de Rademarkt 12 in Groningen. Dit bureau is 7 dagen per week en 24 uur per dag geopend.

Over kunstenaar Joanne Schroeder:

"Het portret, `La Eminence Grise' van de bekende in 2011 overleden jeugpsychologe Elly Nanninga (geboren en getogen in het Groningse) maakt deel uit van deze expositie. Zij heeft mij aangemoedigd en gemotiveerd om intensief te gaan schilderen en daar ben ik haar zeer dankbaar voor.

Tijdens mijn loopbaan als ontwerper voor architectuur en stedenbouw heb ik veel ervaring opgedaan met vormgeving en in mijn vrije tijd heb ik veel getekend en geschilderd. Ik besloot mij te gaan verdiepen in de klassieke schilderstechniek aan de Vrije Academie te Nunspeet om het schilderen van
portretten beter te leren beheersen. Ik ben internationaal opgevoed, o.a. in Engeland en Zwitserland en heb veel, ook buiten Europa, gereisd. Dat heeft mijn horizon verbreed en mijn levensopvatting verruimd.

Gevleugelde dansHet schilderij 'Gevleugelde Dans' is geinspireerd door de Argentijnse Tango en verwijst naar een Engels rijmpje:

''We are all angels with one wing,

only in embracing each other can we fly.''

Ik ben op zoek naar essentie, of het nu een portret, een landschap, een stilleven of een abstract gegeven is, het maakt niet uit. En net als de tango hoop ik dat mijn werk uniek, afwisselend en vitaal is. Ik werk vanuit verbondenheid en wordt geinspireerd door vriendschap, oprechtheid, humor,
de natuur, licht, kleuren en klanken; eveneens door die prachtige improvisatie dans; verder door reizen en onbekende culturen. En, niet te vergeten, door mijn lieftallige en grappige kleindochter!

Inmiddels heb ik mijn eigen atelier met expositieruimte en etalage in de binnenstad van Zwolle. Dit atelier, genaamd OCHO, is een werkplaats met expositieruimte. De naam OCHO is Spaans voor acht. Symboliseert naast het huisnummer ook de terugkerende beweging van het lemniscaat; infty. De OCHO
is ook een danspas in de Argentijnse Tango."

Meer over het werk van Joanne Schroeder vindt u op haar website.