Brainstormsessie 'Nieuwe tijd voor mobiliteit'


06 maart 2015

De gemeente Hardenberg en provincie Overijssel houden woensdag 1 april een brainstormsessie over het openbaar vervoer in Overijssel. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis van Hardenberg.

Mobiliteit is belangrijk voor een leefbare samenleving. Mobiliteit verandert door onder andere vergrijzing en de opkomst van nieuwe vervoersmiddelen. Door stijgende kostprijzen en minder reizigers is er een financieel tekort ontstaan op de provinciale begroting voor het openbaar vervoer.

Het is daarom tijd om na te denken over het openbaar vervoer van de toekomst. Om het huishoudboekje op orde te krijgen, met passende vervoersmogelijkheden, wil de provincie samen met gemeenten, bedrijfsleven en inwoners onderzoeken hoe het openbaar vervoer in Overijssel anders kan worden
georganiseerd. Voor Hardenberg kan onderzocht worden of er alternatieven zijn voor de bus, die op sommige plaatsen steeds vaker zonder passagiers rijdt en de regiotaxi. Hoe kan het anders, hoe kan het beter?

Brainstormsessie
Om goed te weten wat er nodig is, willen gemeente Hardenberg en provincie Overijssel in gesprek met inwoners, bedrijfsleven en organisaties. Hiertoe organiseren zij een brainstormsessie over het onderwerp 'nieuwe tijd voor mobiliteit'. Zij vertellen hierin meer over de problematiek en
achtergronden en hopen ideeen op te doen.

U bent van harte welkom op deze bijeenkomst op woensdag 1 april om 19.00 uur in het gemeentehuis in Hardenberg. Aanmelden kan tot en met zondag 29 maart door een e-mail te sturen naar AM.kamerbeek@overijssel.nl met onderwerp: aanmelding Nieuwe tijd voor mobiliteit Hardenberg.