Overzicht besluiten PS 6 maart


Overzicht besluiten PS 6 maart

06-03-2015

Hieronder treft u een overzicht aan van de besluiten die Provinciale Staten (PS) op 6 maart 2015 hebben genomen.

Statenvergadering

Hamerstukken

De volgende voorstellen hebben PS als hamerstukken afgedaan. Dat wil zeggen dat over deze voorstellen in de commissie voldoende is gesproken en dat er minimaal een meerderheid voor bestaat. De Staten hebben dus ingestemd zonder beraadslaging.

* Oprichting Special Purpose Vehicle Havenschap Moerdijk
* Reactie op toezichtbrief bij begroting 2015

Behandelde voorstellen

De volgende voorstellen zijn door PS behandeld. Hieronder vindt u per voorstel het besluit en de daarbij aangenomen moties en amendementen.

* Rapportage Zuidelijke Rekenkamer; digitalisering en duurzame toegankelijkheid van informatie.
Dit voorstel is unaniem aangenomen.
* Wijzigingsverordening Verordening Treasury Noord-Brabant en wensen en bedenkingen bij verstrekken hybride geldlening aan de NWB-Bank.
Dit voorstel is aangenomen. De fracties van VVD, CDA, SP, PvdA, D66, GroenLinks, 50PLUS, OSN, Fractie Kerkhoff stemden voor. De fracties van PVV en Partij voor de Dieren stemden tegen.
* Eerste wijzigingverordening Financiele Verordening Noord-Brabant
Dit voorstel is unaniem aangenomen. Daarbij is amendement A3a aangenomen. De fracties van VVD, SP, PvdA, PVV, D66, 50PLUS, Partij voor de Dieren, OSN, Fractie Kerkhoff stemden voor, de fracties van CDA en GroenLinks stemden tegen.
* Continuering 16-17- jarigen OV-reisproduct
Dit voorstel is unaniem aangenomen.
* Wijzigingsvoorstel Leges Natuurbeschermingswet in 2015
Dit voorstel is unaniem aangenomen.
* Begrotingswijziging gereserveerde gelden Deltaprogramma voor zoetwatermaatregelen Zuidwestelijke Delta
Dit voorstel is unaniem aangenomen.
* Begrotingswijziging opdracht 2015 voor vergunningverlening, toezicht en handhaving aan de drie Brabantse omgevingsdiensten
Dit voorstel is unaniem aangenomen.

Moties over een niet geagendeerd onderwerp

Statenleden kunnen ook een motie indienen over een onderwerp dat niet op de agenda van Provinciale Staten staat. Dat heet dan een motie over een niet geagendeerd onderwerp. Op 6 maart 2015 werden twee moties over een niet geagendeerd onderwerp in stemming gebracht, te weten:

* BZV 1.1 het thema energie (PVV en Partij voor de Dieren)
Provinciale Staten verzoeken het college van Gedeputeerde Staten the thema energie te schrappen uit de BZV. Bekijk de volledige motie.
Deze motie is verworpen. De fracties van PVV en Partij voor de Dieren stemden voor. De fracties van VVD, CDA, SP, PvdA, D66, GroenLinks, 50PLUS, OSN en Fractie Kerkhoff stemden tegen.
* Dialoog bij vestiging en uitbreiding van mestverwerkings- en mestbewerkingsinstallaties (Partij voor de Dieren en andere)
Provinciale Staten dragen Gedeputeerde Staten op een dialoog met omwonenden op te nemen als verplicht onderdeel bij ruimtelijke plannen voor vestiging en uitbreiding van mestverwerkings- en mestbewerkingsinstallaties. Bekijk de volledige motie.
Deze motie is verworpen. De fracties van PvdA, D66, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren, OSN en Fractie Kerkhoff stemden voor. De fracties van VVD, CDA, SP en PVV stemden tegen.