Weekendafsluiting A6 afrit 3 Almere Stad-West

26-02-2015 | Rijkswaterstaat West-Nederland Noord | persbericht

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit voor de aansluiting A6 met de Hogering in Almere. Hiervoor wordt afrit 3 Almere Stad-West richting Lelystad afgesloten van vrijdag 6 maart 23.00 uur tot maandag 9 maart 05.00 uur. Verkeer richting de Hogering wordt omgeleid via afrit 2 Almere Poort en de Elementendreef.

Afrit 3 moet verlaagd worden om plaats te maken voor liggers van het nieuw te bouwen viaduct over de A6. Verlichting, asfaltlagen en detectielussen worden weggehaald en opnieuw aangebracht op het verlaagde niveau. Op vrijdag 6 maart vanaf 20.00 tot 23.00 uur worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en is er een rijstrook beschikbaar op de afrit. Vanaf vrijdag 6 maart 23.00 uur tot maandag 9 maart 05.00 uur is afrit 3 afgesloten.

Omleiding

Verkeer richting de Hogering wordt omgeleid via afrit 2 Almere-Poort en de Elementendreef. De vertraging zal enkele minuten bedragen.

De genoemde data en tijden zijn onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weersinvloeden.

Weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA)

Rijkswaterstaat verbreedt tot 2020 de A1/A6 tussen knooppunt Diemen en de aansluiting Almere Havendreef. De werkzaamheden aan de A1/A6 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). Extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: bij Muiden verleggen we de A1 en bouwen we het breedste aquaduct van Europa.

Ontdek de verhalen achter de werkzaamheden op de A1, A6, A9 en A10 op het online bezoekerscentrum.