Kunsthal Rotterdam neemt tentoonstelling Arie Schippers van Fondation Custodia over

Arie Schippers, Fabel: Uil en slang, ca. 1997 Acrylverf, 60 x 45 cm.

Aangekocht door Fondation Custodia, 2014

PERSBERICHT

Kunsthal Rotterdam neemt tentoonstelling Arie Schippers van Fondation Custodia over

De tentoonstelling Tussen notitie en droom. Werk op papier van Arie Schippers, die de afgelopen drie maanden in de Fondation Custodia te zien was, krijgt komend najaar een reprise in de Kunsthal Rotterdam. In Parijs duurt de goedbezochte tentoonstelling nog tot en met aanstaande zondag 8 maart. De Kunsthal brengt het overzicht van Schippers’ werk op papier van 5 september tot en met 29 november 2015.

De directeur en curator van de Rotterdamse tentoonstellingshal waren al jaren met Arie Schippers in gesprek. Na het zien van de Parijse tentoonstelling en de bijbehorende catalogus hebben ze besloten de tentoonstelling over te nemen. De selectie werken wordt in de Kunsthal uitgebreid met schilderijen en sculpturen. Ook wordt de documentaire van filmmaker Paul Kramer vertoond, die Arie Schippers volgde in de aanloop naar de tentoonstelling in Parijs.

Met de tentoonstelling Tussen notitie en droom. Werk op papier van Arie Schippers zet Ger Luijten, directeur van de Fondation Custodia, de jonge traditie voort van het onder de aandacht brengen van hedendaagse kunstenaars die opmerkelijk werk op papier maken. Zo werden er in 2011 prenten en tekeningen van Frans Pannekoek tentoongesteld en vorig jaar de Metamorfosen-tekeningen van Peter Vos. Vanaf 21 maart is in de Fondation een overzicht te zien van de tekeningen en grafiek van de in Frankrijk woonachtige Nederlandse kunstenaar Gèr Boosten.

Arie Schippers (1952) behoort tot de meest begaafde en veelzijdige kunstenaars van Nederland, maar niet tot de bekendste. Hij lijkt ongrijpbaar. Wat hij maakt is niet in één oogopslag te overzien: zijn werk vraagt om vele oogopslagen. Het is een rijk, maar complex oeuvre van schilderijen, sculpturen en tekeningen. Zijn werk op papier is een goede ingang tot dat oeuvre, omdat hij altijd getekend heeft. Veel van zijn werk in andere technieken is aan tekeningen ontsproten. De tentoonstellingen van zijn werk op papier in Parijs en Rotterdam en het bijbehorende boek van Gijsbert van der Wal bieden een interessante kijk in Schippers’ hoofd. ¦nbsp;

Tentoonstelling:

Tussen notitie en droom. Werk op papier van Arie Schippers Van 12 december 2014 t/m 8 maart 2015 in de Fondation Custodia, Parijs Van 5 september tot en met 29 november 2015 in de Kunsthal Rotterdam ¦nbsp;

Catalogus:

Tussen notitie en droom. Werk op papier van Arie Schippers Gijsbert van der Wal

Fondation Custodia, Parijs / De Weideblik, Varik, 2014

159 pp, 30 x 22,5 cm, ca. 185 pl., gebonden

ISBN 978 90 77767 53 5. Prijs: 25,00