TransTech Pharma en Calithera Biosciences gaan een wereldwijde licentieovereenkomst aan voor het hexokinase II-remmer programma

TransTech Pharma en Calithera Biosciences gaan een wereldwijde licentieovereenkomst aan voor het hexokinase II-remmer programma

HIGH POINT, N.C. - (Business Wire)

TransTech Pharma, LCC kondigde vandaag een wereldwijde licentieovereenkomst waarbij Calithera Biosciences, Inc. exclusieve wereldwijde rechten krijgt op het gebied van onderzoek, ontwikkeling en het in de handel brengen van TransTechs portefeuille voor hexokinase II-remmers. TransTech zal een vooruitbetaling ontvangen en zal in aanmerking komen voor het ontvangen van mijlpalen van toekomstige ontwikkeling en commercialisering alsmede royalty's voor de verkoop van goedgekeurde producten.

Hexokinase II is het eerste enzym in het traject waarbij kankercellen in staat gesteld worden om glucose om te zetten in energie en de bouwstenen te ontwikkelen die nodig zijn voor de groei van kankercellen. Het Warburg-effect beschrijft de bijzondere afhankelijkheid van kankercellen voor glycolyse die nodig is voor energie en de overleving van tumorcellen. FDG-PET-beeldvorming van kanker en de diagnose in de kliniek maken gebruik van het Warburg-effect door de verhoogde opname van een glucose-analoog door kankercellen te detecteren. Toegenomen glycolyse is geponeerd als een essentieel onderdeel van carcinogenese. Het verleent een belangrijk groeivoordeel en bevordert ook de typische progressie van de tumor waardoor het een nieuwe veelbelovende modaliteit wordt voor de behandeling van kanker.

"Wij zijn verheugd om in ons hexokinase II-programma met Calithera samen te mogen werken. Wij hebben Calithera gekozen vanwege hun specifieke expertise en focus op onderzoek en ontwikkeling van tumormetabolisme en we kijken uit naar onze verdere samenwerking. Deze portefeuille met hexokinase II-remmers werd ontdekt door gebruik te maken van onze Translational Technology(R), die ook gebruikt is bij de ontdekking van onze andere klinische en preklinische programma's," aldus Stephen L. Holcombe, President en CFO, TransTech Pharma, LLC.

Over TransTech Pharma, LLC

TransTech Pharma, LLC is een particulier farmaceutisch bedrijf voor de klinische fase dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen voor menselijk gebruik om te voldoen aan onvervulde medische behoeften. Het bedrijfsplatform voor high-throughput geneesmiddelenonderzoek, Translational Technology(R), zet de functionele modulatie van menselijke eiwitten om in veilige en werkzame geneesmiddelen. TransTech Pharma, LLC heeft een pijplijn van klinische en preklinische kandidaat-geneesmiddelen met kleine moleculen voor de behandeling van een breed spectrum van menselijke ziekten, waaronder de ziekte van Alzheimer, diabetes en andere stofwisselingsstoornissen, ontstekingen en oncologie. Ga voor verdere informatie over het bedrijf naar http://www.ttpharma.com

Over Calithera Biosciences, Inc.

Calithera Biosciences, Inc. (NASDAQ:CALA) is een farmaceutisch bedrijf voor de klinische fase dat zich richt op het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen met kleine moleculen die zich richten op tumormetabolisme en tumor-immunologie voor de behandeling van kanker. De belangrijkste productkandidaat van Calithera, CB-839, een oraal biologisch beschikbare remmer met glutaminase, wordt momenteel voor vaste en hematologische kankers beoordeeld in drie fase 1-klinische studies. Calithera heeft haar hoofdkwartier in South San Francisco. Ga voor verdere informatie Calithera naar www.calithera.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

TransTech Pharma, LLC

Nura Strong, 336-841-0300 toestel 164

nstrong@ttpharma.com

Zie het origineel.