BrandweerSurvival valt als educatief uitje buiten de nieuwe WKR-regeling

Persbericht WKR regeling

BrandweerSurvival valt als educatief uitje buiten de nieuwe WKR-regeling

03-03-2015, Montfoort – Per 1 januari 2015 is er een nieuwe wetgeving ingegaan, namelijk de werkkostenregeling, die werkgevers beperkt meerdere personeelsuitjes per jaar te organiseren. Het evenementenbedrijf BrandweerSurvival, dat met vuur gerelateerde activiteiten voor groepen organiseert, is blij buiten deze nieuwe regeling te vallen.

Al vanaf 2002 organiseert Cees Hoogenboom wekelijks avontuurlijke maar ook educatieve evenementen voor bedrijven en organisaties. Een personeelsuitje als dit is volgens Hoogenboom ideaal voor groepen die naast leuk ook leerzaam willen: “De deelnemers leren omgaan met de gevaren van vuur, doen teambuilding oefeningen en hebben daarnaast een hele leuke dag."

Nieuwe WKR-regeling

Nu er een nieuwe regeling is ingegaan ziet Hoogenboom een nieuwe kans dit leerzame uitje extra aan te prijzen. Omdat de deelnemers op deze dag leren omgaan met vuur en de gevolgen daarvan inzien alsmede adequaat te leren handelen in dergelijke situaties, is dit uitje wel degelijk educatief en valt daardoor niet onder de nieuwe WKR-regeling. De werkgever houdt zo ‘vrije ruimte’ over om bijvoorbeeld aan het eind van het jaar ook nog een kerstpakket uit te delen. Als de werkgever boven de ‘vrije ruimte’ (= 1,2% van het totale fiscale loon) uitkomt, dan moet hij over het meerdere 80% eindheffing betalen.