Selectie aangepast wielrennen WK Baanwielrennen

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Selectie aangepast wielrennen WK Baanwielrennen

PERSBERICHT

Nieuwegein, 6 maart 2015 – Bondscoach Eelke van der Wal heeft vrijdag de selectie bekendgemaakt voor het wereldkampioenschap baanwielrennen voor mensen met een visuele of fysieke beperking. Het wereldkampioenschap wordt van 26 tot en met 29 maart verreden op de wielerbaan in Apeldoorn.

Selectie

Tandem

Larissa Klaassen & Haleigh Dolman

Anouk van Bommel & Sigrid Jochems

Odette van Deudekom & Kim van Dijk

Tristan Bangma & Teun Mulder

Stephen de Vries & Patrick Bos

Tommy van den Eijnde & Yorick Bos

Vincent ter Schure & Timo Fransen

C1

Arnoud Nijhuis

C2

Alyda Norbruis

Annika van der Meer

Sven Boekhoven

C3

Sygrid Groustra

Verwachtingsvol

Bondscoach Eelke van der Wal is tevreden over zijn selectie. “Dit is de grootste en sterkste selectie die we ooit hebben afgevaardigd voor een WK Baan, waarbij ook nog eens jonge talenten de kans krijgen om boven zichzelf uit te stijgen. We gaan iedere dag serieus meedoen voor de medailles. Welke kleur het wordt gaan we ontdekken. Na een drieweekse stage in Andai, Portugal, is de selectie er in ieder geval klaar voor.”

Meer informatie

Voor meer informatie over het wereldkampioenschap baanwielrennen voor mensen met een visuele of fysieke beperking kunt u terecht op www.paracycling2015.com. Tevens kunt u hier terecht om kaarten te bestellen voor het evenement.

Tandem (1 klasse)

De Tandemrijders zijn ondergebracht in één klasse; wielrenners met een visuele beperking tot sporters die volledig blind zijn. De tandem wordt bestuurd door een valide wielrenner (piloot), achterop zit de stoker, een rijder waarvan de mate van visuele beperking verschilt.

Cycling (5 klassen)

Bij Cycling zijn de renners verdeeld in 5 klassen (C1 t/m C5); zowel wielrenners met een lichte cerebrale parese (CP) – dat staat voor een bewegingsstoornis van de hersenen – als renners met een amputatie rijden gezamenlijk in de verschillende klassen. De C1 is de zwaarste categorie, in deze klasse rijden renners met bijvoorbeeld een geamputeerde arm en geamputeerd been. De C5 is de lichtste categorie, waarbij renners hun onderlichaam nog volledig kunnen gebruiken, maar bijvoorbeeld een amputatie onder de elleboog hebben. De renners uit deze verschillende categorieën rijden op een reguliere racefiets met of zonder aanpassing.