Lees verder


Maandag 9 maart 2015 om 18.30 uur lopen de burgemeester en wijkagent Jan Nagel een rondje mee met buurtpreventie De Spiker.
Dit is tevens de officiele start in deze wijk. De hesjes en zaklampen (attributen die ze krijgen van de gemeente, walkietalkie is al in hun bezit) worden overhandigd en waarschijnlijk wordt er een bordje onthuld bij de brug van de Patrimoniumstraat naar De Spiker. Men kan zich verzamelen in de
Gerben Oswaldstraat bij nummer 30. Een whatsapp groep bestond al langer, met name in de Gerben Oswaldstraat. Het werven van vrijwilligers is in een stroomversnelling gekomen na de overval op het oudere echtpaar in De Spiker.

Vrijwilligers

Er zijn ruim 60 vrijwilligers bereid gevonden om te surveilleren. De wijkvereniging (Ada Huizenga) is actief geweest om vrijwilligers te vragen in het oostelijk deel en in het westelijk deel zijn dat Herman Bergsma en Dagmar Huizenga geweest. Samen zullen zij door de hele wijk gaan
surveilleren. Vanzelfsprekend hopen wij dat dit net zo'n effect zal hebben als de twee eerder gestarte projecten in Groot Ropens en rondom de Midlumerlaan.