Veilig Thuis Twente


RSS voor Direct regelen

Direct regelen

brondocumenttitel
Bezwaar, beroep en zienswijze
Bezwaar WOZ-waarde
Evenement organiseren
Gevonden en vermiste voorwerpen
Paspoort, identiteitskaart of visum
Taxatieverslag

Naar digitaal loket

Zoekresultaten

Wordt geladen...

* actueel
* nieuws

Veilig Thuis Twente

maandag 9 maart 2015

Nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling

Vanaf 1 januari 2015 is er voor de regio Twente een nieuw advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling: Veilig Thuis Twente. De huidige Steunpunten Huiselijk Geweld (SHG) en Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) komen hiermee te vervallen.

Een organisatie, een aanpak
Met de komst van Veilig Thuis Twente is er een advies- en meldpunt voor alle vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling. De organisaties die deze taken nog tot 1 januari 2015 uitvoerden, brengt Twente vanaf 1 januari 2015 samen in Veilig Thuis Twente. Het gaat om SMD
Enschede-Haaksbergen, Carint Reggeland, SMW-Noord West Twente en Bureau Jeugdzorg Overijssel. In de nieuwe Wmo en Jeugdwet is geregeld dat elke regio in Nederland een Veilig Thuis-organisatie moet hebben.

Voor meldingen en advies aan professionals
Veilig Thuis Twente is er voor iedereen die vragen heeft over huiselijk geweld en kindermishandeling of een melding wil doen van (vermoedens van) huiselijk geweld of kindermishandeling. Dat kan desgewenst anoniem. Professionals kunnen de experts van Veilig Thuis Twente raadplegen voor overleg.

Bereikbaarheid
Vanaf 1 januari 2015 is er een landelijk telefoonnummer dat wordt doorgeleid naar de regionale Veilig Thuis-organisaties, t (0800) 2000. Dit gratis nummer is altijd bereikbaar.

Meer weten?
Op www.vooreenveiligthuis.nl vindt u veel informatie.