Verkiezing Provinciale Staten: Stemmen is zo gedaan


Op 18 maart 2015 kunt u meebeslissen over de toekomst van Fryslan. Op die dag zijn namelijk de provinciale verkiezingen, tegelijk met de verkiezingen voor de leden van het waterschap.

[IMG]

Waarom stemmen?

Op 18 maart kiezen we samen de Provinciale Staten van Fryslan. Provinciale Staten (PS) bepalen in grote lijnen wat er in onze provincie gebeurt en beslissen over veel belangrijke onderwerpen. Met jouw stem bepaal je dus mede wat er met het provinciale geld gebeurt. Meer openbaar vervoer?
Nieuwe wegen? Duizend extra banen? Meer duurzame energie? Wat vindt u belangrijk? Door te stemmen, beslist u mee over de toekomst van Fryslan.

Bovendien heeft uw stem ook invloed op de landelijke politiek: de Provinciale Staten van alle provincies kiezen samen namelijk de leden van de Eerste Kamer. Een stembiljet invullen duurt gemiddeld maar 18.3 seconden. In die korte tijd maakt u het verschil. Beslist u over vier jaar provinciaal
beleid en verdeel u 488 miljoen euro. Stemmen? Het is zo gedaan, het effect is groot.

Meer informatie

Op www.stemmeniszogedaan.nl leest u meer over Provinciale Staten en waarover ze besluiten. U maakt kennis met alle verkiesbare partijen en vindt praktische informatie over de verkiezingen. Met de stemhulp ontdekt u welke partij het beste bij uw standpunten past.

Lees meer over de verkiezingen op 18 maart.