Succesvolle CCV-wijkschouw Veenendaal


De Veenendaalse wijk Molenkamp heeft, dankzij de organisatie door het buurtcomite, een succesvolle wijkschouw achter de rug. Na een traditie in het schouwen van scheve stoeptegels en lantaarnpalen heeft het buurtcomite Molenkamp een vernieuwingsslag doorgevoerd in hun aanpak.

Bij de wijkschouw van maandag 2 maart stond het thema veilig wonen centraal. Met opdrachten als 'kijk eens door de ogen van de inbreker', 'let op zicht en overzicht' en 'is de wijk heel schoon en veilig' heeft het buurtcomite een succesvolle schouw gehouden.

Participatie

Wijkwethouder Marieke Overduin nam actief deel aan de schouw. Ook de Veenendaalse Woningstichting participeerde. Deze corporatie stimuleert het veilig maken van huurwoningen volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Tijdens de schouw werd ook uitleg gegeven over toekomstige renovaties.

Aanbod van het CCV

Wilt u woninginbraken in uw gemeente terugdringen? Dan kan het CCV u een goed aanbod doen. Het CCV biedt u ondersteuning varierend van wijkschouwen en PKVW-bijeenkomsten, tot hulp bij beleidsvorming. Voor meer informatie over een wijkschouw of informatiebijeenkomst over het Politiekeurmerk
Veilig Wonen (PKVW) is CCV-projectleider Rene Bouman bereikbaar.