Veilig op de brom- snorfiets | politie.nl


Laatste update:
09-03-2015 | 15:58

Haarlem - De politie heeft vanmorgen tussen 07.30 en 09.00 uur een bromfietscontrole gehouden in Haarlem-Noord, gericht op de veiligheid van brom- en snorfietsers.

In totaal werden er 9 WOK-meldingen gedaan en werd een scooter in beslag genomen om te beoordelen of deze van diefstal afkomstig is.

Brom en/of snorfiets opnieuw laten keuren

Brom- en snorfietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers. Daarom controleert de politie regelmatig op veiligheidseisen. Als tijdens de veiligheidscontroles van politie blijkt dat de constructiesnelheid te hoog is of het voertuig niet aan de technische eisen voldoet, maakt de politie een zgn.
`WOK-melding'. Dit houdt in dat de bromfiets opnieuw gekeurd moet worden. Voor meer informatie, zie -> WOKmelding

Kinderen veilig mee op de snor- en bromfiets

Regelmatig ziet de politie dat kinderen op een zeer onveilige manier worden vervoerd op een brom-/snorfiets of op een motor. Passagiers jonger dan 8 jaar mogen (net als op de fiets) wel achterop een gemotoriseerde tweewieler zitten, maar dan moeten zij wel vervoerd worden in een veilig
kinderzitje dat het kind steun geeft. Als een kind voorop wordt vervoerd op een gemotoriseerde tweewieler, kan dit de bestuurder een boete van EUR 95,-- opleveren.

2015060098