Ontheffing paasvuur dit jaar uitsluitend voor maatschappelijke organ..


09 maart 2015

De gemeente Hardenberg verleent de komende paasdagen per kern/buurtschap maximaal een ontheffing van het stookverbod om een paasvuur te houden. De ontheffingen worden alleen verleend aan een maatschappelijke organisatie zoals een plaatselijk belang of een buurtvereniging.

Particulieren kunnen dus vanaf dit jaar geen ontheffing voor een paasvuur aanvragen. Het college van B&W heeft dit besloten omdat een groot aantal vuren tegelijkertijd tot capaciteitsproblemen bij de brandweer kan leiden.

Het college wil met deze maatregel onnodige veiligheidsrisico's voorkomen en de brandweerzorg voor andere calamiteiten garanderen.

Aanvragen ontheffing
Het is in de gemeente Hardenberg verboden om zonder ontheffing een paasvuur te houden. Maatschappelijke organisaties die een paasvuur willen organiseren, kunnen een ontheffing aanvragen bij de Publieksdienst. Het aanvraagformulier is op te vragen via het digitale contactformulier, of door te
bellen naar 14 0523.

Het aanvraagformulier moet voor 27 maart 2015 bij de Publieksdienst worden ingeleverd. Maatschappelijke organisaties die een ontheffing krijgen van de gemeente, moeten bij het houden van het paasvuur aan voorwaarden voldoen.