Resultaten EER-award


Resultaten EER-award

09-03-2015

Wat heeft Brabant gedaan met de Europese titel 'meest ondernemende regio'? Brabant was in 2014 'European Entrepreneurial Region'.

EER logo
De titel werd de provincie door het Comite van de Regio's toegekend vanwege het goed ontwikkelde vestigingsklimaat, het beleid om vooral het MKB tot ontwikkeling te brengen en de aansluiting bij Europese programma's. Vandaag en morgen evalueert een jury, waarbij ook de voorzitter van het
Comite van de Regio's, Markku Markkula aanwezig is, de activiteiten van de provincie en de effecten daarvan.
De delegatie wordt vandaag ontvangen door de Commissaris van de Koning, Wim van de Donk. Doel is om na een aantal algemene inleidingen over het economisch beleid in de provincie en de samenwerking met ondernemers, overheden en onderzoeks- en onderwijsinstellingen, dieper in te gaan op het
Brabantse beleid en alle activiteiten rond de EER-award.

Morgen volgen bezoeken aan het Pivot Park in Oss en de High Tech Campus in Eindhoven. Daarna presenteert de jury haar bevindingen, rond 16:15 uur.

Het Comite van de Regio' s bestaat uit vertegenwoordigers van de regionale overheden en adviseert de Europese Commissie, Raad en het Parlement over beslissingen en voorstellen die de regio's raken, zoals werkgelegenheid of milieu.