Eredivisie B na drie weken rust weer gestart


De competitie in de Eredivisie B heeft drie weken, vanwege vakanties en het NK, stilgelegen. Afgelopen weekend werd de derde speelronde gespeeld, de komende weken zal duidelijk worden welke teams zich direct weten te handhaven voor de eredivisie van komend seizoen.

Westa wint overtuigend van SKF
Wijzenbeek/Westa pakte ook deze speelronde van de Eredivisie B een grote overwinning mee. In Veenendaal werd SKF met 5-1 verslagen.

Liu Qiang (Rouke Bosma, Henk van Spanje) en Rino Alberts (Bosma, Jelle Goossens) bleven beiden ongeslagen. Erik Agamyan (Goossens) won eenmaal. Rino Alberts was zeer tevreden met de uitslag. "Ja, we zijn wederom blij met zo'n grote uitslag. Het had zelfs 6-0 kunnen worden. Erik stond tegen Van
Spanje met 5-1 voor in de vijfde game."

Alberts staat zelf nu op 7 uit 8. "Ik ben erg tevreden over hoe ik speel. Het wordt steeds constanter. Hopelijk kan ik dit de rest van het seizoen volhouden en dan kijken, hoe het in het najaar gaat. Maar eerst dit seizoen maar eens afmaken."

Pecos boekt zege op Scyedam
In Oegstgeest won Pecos zaterdag van Scyedam. Het werd 4-2 dankzij overwinningen van Casper ter Lueuen (tegen Nemrin Smajic en Jeroen Bastiaanse) en Tony Nader (Jochem de Hoop en Bastiaanse). Rene Waterreus kon niet tot scoren komen.

Ter Lueuen was tevreden. "De uitslag is OK. Ik speelde na een belabberd NK weer naar tevredenheid en Tony was ook goed. Rene had zijn dag niet: hij begon telkens sterk de eerste game, maar kon het vasthouden."

Zelf speelde Ter Lueuen sinds een kleine week met een nieuw frame. "Mijn rubbers lieten steeds los. Gelukkig kon TTsport op korte termijn een geschikt frame kiezen voor me, ze hebben goed geluisterd naar wat ik zocht en het juiste weten te kiezen. Hij speelde een stuk beter dan wat ik had."

Nu is het bikkelen geblazen, aldus Ter Lueuen: "We moeten niet zeuren maar bikkelen. Tweede of derde worden en daarna handhaven. We zijn een team met een missie."

Stand heren Eredivisie B per 7/3/2015
Wijzenbeek/Westa 4 - 21
Pecos 3 - 10
SKF 3 - 8
Scyedam 3 - 7
Avanti 4 - 7
Tempo-Team 3 - 7



Bij de dames wisten Scylla en US te winnen. In Hilversum waren de dames van Scylla met 4-2 te sterk voor de jonge speelsters van Hilversum. US pakte de eerste punten in de Eredivisie B dit seizoen, door met 5-1 van De Treffers (R) te winnen. GTTC Groningen en Enjoy&Deploy Taverzo, promovendi
uit de eerste divisie, speelden gelijk in het hoge noorden: 3-3.



Stand dames Eredivisie B per 7/3/2015
Scylla 3 - 16
Hilversum 3 - 14
GTTC Groningen 3 - 9
Enjoy&Deploy Taverzo 3 - 8
US 3 - 5
De Treffers (R) 3 - 2



NTTB/Ying-Fu Li
Tafeltennis Primeur
Foto (c) Henk Hommes