Meggitt Training Systems toont tijdens de IWA Outdoor Classics 2015 in Nurenberg innovatieve apparatuur voor oefenschietterreinen

Meggitt Training Systems toont tijdens de IWA Outdoor Classics 2015 in Nurenberg innovatieve apparatuur voor oefenschietterreinen

SUWANEE, Georgia - (Business Wire)

Meggitt Training Systems brengt op de IWA Outdoor Classics in Neurenberg, Duitsland, die wordt gehouden van 9-9 maart 2015 de allernieuwste apparatuur voor schietterreinen en militaire producten om met scherp te schieten.

Meggitt Training Systems is wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van het ontwerpen van schietterreinen, apparatuur en installatie voor schietterreinen voor politie en defensie en voor commerciele terreinen, en heeft bijna 90 jaar ervaring met systemen om met scherp te schieten omdat het bedrijf in de hele wereld meer dan 13.000 schietterreinen voor schieten met scherp heeft opgezet. Daarnaast heeft Meggitt wereldwijd ervaring opgedaan op het gebied van militaire systemen om met scherp te schieten door het installeren van meer dan 75.000 schietschijfsystemen op 122 militaire bases. Meggitt is de enige fabrikant die zowel systemen om met scherp te schieten als virtuele trainingsystemen levert, en het bedrijf toont op de IWA de volgende nieuwe producten:

* De XWT GEN3 draadloze schietschijftransporteur met een intern direct-drive, dual-motorsysteem voor een stiller en gelijkmatiger transport. De XWT GEN3 kan bogen op een superieure betrouwbaarheid en duurzaamheid, heeft een strak, laag profiel, en kan met aangepast gebruikersbeheer worden gebruikt tot 100 meter. * Het GranTrap(TM) gekorrelde rubber opvangapparaat voor kogels en het LE5000 stalen opvangapparaat voor kogels combineren een superieure ontwerp met een onovertroffen veerkracht om kogels van pistolen tot en met .50 BMG effectief op te vangen, te bewaren en/of te vertragen. * Het Multi-Function Stationary Infantry Target (MF-SIT) met zijn unieke mogelijkheid om vanuit meerdere hoeken een bevriend of een vijand doel te tonen en een Figure 11, 12, standaard E, F, van het Amerikaanse leger of 3D-doel te tonen of te verbergen.

"Dit is het eerste jaar dat we op de IWA Outdoor Classics exposeren, en we zullen met genoegen onze schietterreinapparaten aan de Europese markt presenteren," zegt Jonathan Read, vice-president Live Fire Systems van Meggitt Training Systems. "We hebben nu een full-time gespecialiseerd team in Nederland waardoor we met succes de specifieke trainingseisen van de regio kunnen aanpakken. Als we vroeg worden ingeschakeld vormt dat een garantie dat onze klanten het efficientste ontwerp van het schietterreinen, de apparatuur en de installatie krijgen waardoor ze nu en in de toekomst waardevolle trainingsfaciliteiten genieten.

Het vermogen van Meggitt Training Systems om unieke en en bewezen systemen om met scherp te schieten als virtuele trainingsystemen te ontwerpen en te fabriceren biedt zowel de politie als het leger tijdige en inzichtelijke vooruitzichten die tijd en geld kunnen besparen in alle ontwerp- en bouwfasen van het project. Meggitt evalueert de huidige en toekomstige vereisten van een organisatie van een upgrade tot het complete ontwerp en de bouw van een schietterrein, en doet beproefde aanbevelingen om er zeker van te zijn dat het project op tijd en binnen de begroting wordt afgeleverd.

Ga naar meggitttradeshows.com/IWA-2015.aspx voor een afspraak of bezoek stand #9-132, hal 9.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, de makers van FATS(R) en Caswell technologie, een divisie van Meggitt PLC, is de toonaangevende leverancier van geintegreerde trainingsystemen voor virtuele wapens en wapens die met scherp schieten, onbemande land- en zeevoertuigen, en systemen voor luchtdoelen en elektronisch scoren. Meggitt heeft meer dan 13.000 schietterreinen voor schieten met scherp en 5100 virtuele systemen internationaal geplaatst waarmee het leger, de politie en beveiligingsorganisaties worden getraind op beoordelingsvaardigheid, situatiekennis en scherpschutterskunst.

Meggitt Training Systems biedt in zijn hoofdkwartier in Atlanta en in zijn fabrieken in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, VAE, Australie en Singapore werk aan meer dan 400 medewerkers. Het bedrijf kan overal ter wereld servicepersoneel inzetten voor het instrueren van trainers en het installeren en onderhouden van systemen.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC heeft zijn hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk en is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azie. Meggitt is bekende om zijn gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en is wereldleider op het gebied van lucht-en ruimtevaart, defensie en energie. Meggitt biedt wereldwijd aan bijna 11.000 mensen in meer dan 40 fabrieken en regionale kantoren werk.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Meggitt Training Systems

Michelle Henderson, marketingmanager

+1 678-288-1090

michelle.henderson@meggitt.com

www.meggitttrainingsystems.com

Zie het origineel.