MELANIE SCHULTZ VERRAST 350 VROUWEN IN DE PLATAAN

Door VVD Drenthe op 9 mrt 2015

De bedoeling was, dat Minister Melanie Schultz na afloop van haar werkbezoek aan Meppel een rondje door het Centrum zou maken. Maar toen zij eenmaal hoorde dat in Meppel de 5de editie van het Zonta VrouwensScala werd georganiseerd, paste zij haar programma spontaan aan. Want 350 sterke vrouwen? Daar wilde de Minister wel bij zijn. Om in ieder geval de vrouwen een welgemeend hart onder de riem te steken.

De verrassingsinval werd door de dames van het organiserende Zonta Rond de Reest bijzonder op prijs gesteld. En als blijk van grote waardering kreeg Melanie Schultz het eerste exemplaar van de eigen Glossy Zonja uitgereikt. Het werd een kort maar krachtig bliksembezoek. Want het VrouwensScala had een bomvol programma met allerhande workshops.

De dames hadden ook weinig tijd nodig om elkaar te begrijpen. Melanie Schultz is het levende bewijs, dat zaken en gezin prima zijn te combineren. Al gaat dat niet altijd vanzelf. Zonta Rond de Reest is een club van ongeveer 30 enthousiaste vrouwen. Die elkaar en anderen inspireren om de positie van de vrouw in en rond Meppel, Steenwijkerland, Westerveld, De Wolden en Staphorst te versterken. Zowel nationaal als internationaal. Elke Zontian gebruikt daarvoor haar kennis, netwerk en vaardigheden.