CBR Claim doet voorstel aan Minister ter voorkoming juridische chaos

Door het verbod op het alcoholslot per 4 maart 2015 ontstaat er momenteel een ongekend grote rechtsongelijkheid. Meer dan 6000 mensen hebben op dit moment een door het CBR ongeldig verklaart rijbewijs gedurende 5 jaar, omdat ze alcoholslot niet hebben laten inbouwen. Meer dan 3000 mensen hebben nu een alcoholslot in hun auto, dat feitelijk wettelijk verboden is.

Stichting CBR Claim is op de hoogte dat 100-den rechtszaken door advocaten worden voorbereid. CBR Claim doet een voorstel aan de Minister om tot redelijke oplossingen te komen, ter voorkoming van juridische chaos.

Ten gevolge van de baanbrekende uitspraken van de Hoge Raad en de Raad van State inzake het alcoholslot, is er in de juridische wereld een grote onrust ontstaan over de gevolgen van de uitspra-ken.

Ondanks dat de alcoholslotregeling door de Raad van State verboden is, worden ook deze week nog steeds alcoholsloten ingebouwd bij drankrijders, die nog voor oktober 2014 de maatregel opgelegd hebben gekregen.

Er is sprake van een ongekend grote mate van rechtsongelijkheid, welke volgens Stichting CBR Claim binnen 14 dagen opgeheven moet worden.

Voorstel aan Minister

Het voorstel dat CBR Claim aan de Minister heeft gedaan kort, krachtig & duidelijk:

1. per 18 maart 2015 moeten alle lopende alcoholsloten worden beeindigd. Een generiek pardon voor iedereen;

2. alle 6000 ongeldig verklaarde rijbewijzen moeten geldig worden verklaard en terug aan de eigenaren worden gegeven;

3. de dubbelgestraften - straf/boete strafrechter & alcoholslot - die een alcoholslot hebben be-taald, moeten de kosten van het alcoholslot plus wettelijke rente terugbetaald krijgen (ongeveer Euro 5.300,-);

4. aanstelling commissie om tot redelijke schadeloosstelling te komen voor de personen met ongeldig verklaard rijbewijs.