Dependance provincie Overijssel in Twentehuis feestelijk geopend

Op vrijdag 6 maart heeft mevrouw drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel, samen met de heer mr. G.J. de Graaf, voorzitter Regio Twente, op feestelijke wijze de nieuwe dependance van de provincie in het Twentehuis (Enschede) geopend. Bij de opening was ook mevrouw A. van Miltenburg, voorzitter van de Tweede Kamer, aanwezig. Mevrouw Van Miltenburg bracht een werkbezoek aan Overijssel. De dependance is een nieuwe werk- en vergaderlocatie van de provincie. In het Twentehuis zijn ook Regio Twente en Veiligheidsregio Twente, de samenwerkingsverbanden van de 14 Twentse gemeenten, gevestigd.

De inrichting van een dependance in het Twentehuis is een van de afspraken die zijn gemaakt rond de overdracht op 1 januari 2015 van de wettelijke mobiliteitstaken van Regio Twente naar de provincie Overijssel.

"We zijn trots dat de provincie een dependance opent in het Twentehuis. De samenwerking tussen de provincie en de 14 gemeenten wordt daarmee ook fysiek zichtbaar. In meerdere opzichten een moment om te onthouden", aldus de heer mr. G.J. de Graaf. "Mevrouw Van Miltenburg heeft vandaag kennis gemaakt met onze uitdagingen op het gebied van de bereikbaarheid, heel toepasselijk Zwolle-Twente, en werk in deze regio en over de grens met Duitsland", aldus mevrouw Bijleveld-Schouten, "Met deze uitdagingen is het goed om elkaar gemakkelijk en laagdrempelig te kunnen vinden. Wij als provincie Overijssel zijn vanaf vandaag zichtbaar aanwezig in Twente. Daarmee overbruggen we ook de afstand die er tussen Twente en het provinciehuis in Zwolle soms gevoeld werd hier in de regio."

Bereikbaarheid Zwolle-Twente

Tijdens het werkbezoek van Tweede Kamervoorzitter Van Miltenburg werd onder andere een bezoek gebracht aan de in aanbouw zijnde Combitunnel in Nijverdal in de N35. De N35 is een belangrijke verbinding tussen Zwolle en Twente. De weg is relatief onveilig en de doorstroming onvoldoende. De provincie werkt samen met gemeenten en het Rijk aan verbetering van de N35. De Combitunnel in Nijverdal is aangelegd voor het doorgaande verkeer. Het autoverkeer en het treinverkeer tussen Zwolle - Enschede passeren Nijverdal nu via deze Combitunnel. Het station Nijverdal is ook verdiept aangelegd.