Doe mee met 'Jouw Slimste Idee'


10-03-2015 Ben jij nog geen 13 jaar en woon je in Veldhoven of ga je hier naar school? Dan kan je meedoen aan de wedstrijd `Jouw Slimste Idee 2015'. Heb jij een idee voor een slimme uitvinding? Stuur dat idee dan in via de speciale website www.jouwslimsteidee.nl. Dat kan tot en met 17 april.

Thema 2015: De wereldtentoonstelling

Gemeente Veldhoven doet ook dit jaar weer mee aan de talentenjacht `Jouw Slimste Idee', samen met negen andere gemeenten uit de `Brainport' regio. Het thema van deze nieuwe editie is `De Wereldtentoonstelling'. In 2015 wordt er namelijk weer zo'n tentoonstelling georganiseerd en Nederland is
een van de landen die meedoet. Maar... dat is vooral voor volwassenen en bovendien in Milaan. Met `Jouw Slimste Idee' is er voor kinderen uit onze eigen regio de mogelijkheid om hun uitvinding aan de wereld te laten zien.

Hoe kan je winnen

Zorg dat er zoveel mogelijk mensen stemmen op jouw inzending. De tien inzendingen met de meeste stemmen worden beoordeeld door burgemeester Jack Mikkers. Hij kijkt naar originaliteit, uitwerking en presentatie. Uit deze tien inzendingen kiest hij het beste idee van Veldhoven. Is dat jouw idee?
Dan ga je samen met de burgemeester op 5 juni naar de grote finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven. Daar mogen de bedenkers uit alle deelnemende gemeenten hun ideeen presenteren tijdens de Dutch Technology Week. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen: je wordt daarbij gecoacht door de
burgemeester!

Ideeenmachine

Voor scholen en verenigingen is een speciale workshop ontwikkeld en een echte `ideeenmachine' om kinderen op originele ideeen te brengen. Alles is te vinden op www.jouwslimsteidee.nl. Via die site kunnen kinderen ook vanuit thuis direct hun uitvindingen inzenden.
"Heb jij een heel slim idee? Doe dan mee! Misschien gaan wij samen naar de finale! Ik wens je heel veel succes en inspiratie toe. Groet van burgemeester Jack Mikkers."