Burgemeester aan het belletje trekken in Wesepe


Gepubliceerd: 14 maart 2015 om 11:45

Laatst gewijzigd: 14 maart 2015 om 11:44

Op donderdag 12 maart trok burgemeester Ton Strien, samen met de kinderen van de A. Bosschool in Wesepe flink aan de bel.

Foto: Belletje trekken op de A. Bosschool

Op het schoolplein maakte iedereen met toeters en bellen, deksels, fluiten en andere dingen zoveel mogelijk lawaai. \\015Dit deden ze voor hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden die daar vanwege hun handicap niet meer naar school gaan.

De A. Bosschool biedt onderwijs aan meerdere kinderen met een handicap. Zij vinden het belangrijk dat er aandacht voor is dat dit niet in alle landen vanzelfsprekend is. Niet alleen in Wesepe trokken de kinderen aan de bel. Ook op andere scholen in onze gemeente en Nederland, maar ook ver over
de landgrenzen werd aandacht gevraagd voor kinderen en jongeren met een handicap. Want ook zij willen later als ze groot zijn iets `worden' en horen gewoon naar school te gaan.

De actie is opgezet door het Liliane Fonds welke kinderen met een handicap wil versterken en hun omgeving toegankelijk wil maken. Daarbij is onderwijs van cruciaal belang.