Twee verdachten aangehouden voor mishandeling | politie.nl


Laatste update:
14-03-2015 | 11:49

Alkmaar - De politie heeft op de Magdalenenstraat in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.45 uur een 21-jarige Alkmaarder en een 22-jarige Koedijker aangehouden voor mishandeling.

Volgens omstanders waren de mannen aan het vechten. Toen de politie hen wilde aanhouden keerde de 22-jarige Koedijker zich tegen de politieman en verzette hij zich tegen zijn aanhouding. Hij sloeg en trapte daarbij de politieagent. Uiteindelijk zijn beide verdachten overmeesterd en naar het
politiebureau gebracht. Bij de 21-jarige Alkmaarder werden enige verdovende middelen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Beide verdachten zitten nog vast.

Geweld tegen politie en hulpverleners

De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet
getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden op www.politie.nl

2015064957

2015064959