Stand by your president: film & debat

14 mrt 19:00 - 14 mrt 20:15

De Nederlandse Sandra Roelofs trouwde met de latere president van Georgie, Mikheil Saakashvili. Ze werd zo first lady tijdens een bewogen presidentschap. Het politieke systeem van Georgie was volop in beweging, waarbij de idealistische president leek te transformeren tot een machtspoliticus. Georgie had in die jaren bovendien voortdurend conflicten met Rusland. Rusland stationeerde uiteindelijk militairen in enkele afvallige regio's.

De film "stand by your president" beschrijft hoe Sandra Roelofs deel werd van Georgie en hoe zij zich als first lady staande hield in de turbulente politieke situatie van het land en haar man.

Na de film gaan onder leiding van Francoise Companjen (Kaukasus deskundige), Kati Piri, (Europarlementarier (PvdA) en deskundige op het gebied van zich ontwikkelende democratieen) en Ineke Smits (regisseur van de film) met elkaar in gesprek en zullen vragen uit het publiek beantwoorden.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en Prodemos - Huis voor democratie en rechtsstaat.

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 14 maart 2015

Tijd: Van 19.00 tot 21.15 uur

Locatie: Filmhuis Den Haag

Toegangsprijs: EUR10,- (voor film en debat)

Bestel hier uw kaarten op de site van Filmhuis Den Haag