Weg vrij voor nieuwe exploitant Het Run


Het Run BV heeft vrijdag 13 maart openluchtzwembad Het Run overgedragen aan de gemeente Heusden. Daarmee is voor de gemeente de weg vrij om met een nieuwe partij in zee te gaan, die het zwembad voor het komende seizoen exploiteert.

De afgelopen maanden heeft de gemeente gesprekken gevoerd met partijen die de exploitatie voor het komende seizoen op zich willen nemen. Daarbij is gebleken dat Stichting N-Joy als enige voldoet aan de uitgangspunten van de gemeente. Het college wil dan ook met stichting N-Joy verder praten om
op korte termijn een erfpachtovereenkomst voor de periode tot 1 januari 2016 aan te gaan.

Stichting N-Joy is niet onbekend met Het Run. In het najaar werd N-Joy betrokken bij de plannen van Het Run BV om de exploitatie van het zwembad een succesvolle doorstart te geven. Die pogingen strandden voortijdig.

Outdoor-activiteiten

Stichting N-Joy wil haar activiteiten het komend jaar richten op zowel het zwembad als een aantal outdoor-activiteiten. Het zwembad is geopend op alle dagen dat het warmer is dan 22 graden Celsius. Ook in de meivakantie en het hoogseizoen is het zwembad dagelijks geopend. Voor het voor- en
naseizoen gelden aangepaste openingstijden.

Het is de bedoeling dat Stichting N-Joy het zwembad Het Run tot 1 januari 2016 gaat exploiteren. Wat er na dat jaar met Het Run gaat gebeuren, moet nog door de gemeenteraad worden bepaald.