Besluitenlijst week 12 - 2015


Besluitenlijst week 12 - 2015

18 maart 2015

Risicoprofiel Midden- en West-Brabant

Het college heeft kennis genomen van het Regionaal Risicoprofiel Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant 2015-2019 en het bijbehorende beleidsplan. De raad wordt voorgesteld om kennis te nemen van deze stukken en om in een raadsbesluit een aantal aanvullende wensen richting de
Veiligheidsregio kenbaar te maken.

Wachtruimte chauffeurs

Het college heeft, op verzoek van Arriva, besloten tot de bouw van een wachtruimte voor buschauffeurs in combinatie met een reeds gepland openbaar toilet nabij het busstation aan de Leijsenhoek. Daartoe wordt van Thuisvester een stuk grond ter grootte van 32 vierkante meter gekocht. Het
college stelt de raad voor om een krediet voor dit plan beschikbaar te stellen. Arriva gaat de wachtruimte van de gemeente huren.

Evaluatie mobiliteitsplan

Het college heeft opdracht gegeven tot de evaluatie van het mobiliteitsplan. Daarin komen vragen aan de orde als: wat hebben we gedaan, wat zijn de effecten daarvan en wat vinden de weggebruikers ervan? Ook nieuw beleid van Rijk en provincie zal in de evaluatie worden meegenomen.

Verder heeft het college:

* het ontwerpbesluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage voor het oprichten van een afvalstoffenbedrijf (Energieweg 14-16 te Oosterhout) vastgesteld.
* het juryreglement Cultuurprijs Oosterhout vastgesteld.
* besloten om richting de Regio West-Brabant nogmaals de Oosterhoutse zienswijzen op het uitvoeringsprogramma kenbaar te maken en aan te dringen op meer focus in dat programma.
* besloten de raad voor te stellen om het bestemmingsplan Vrachelen/Krooneiland, herziening 3 ongewijzigd vast te stellen. Daardoor wordt het mogelijk om planologische medewerking te verlenen aan de toevoeging van een woning op de hoek Veekestraat/Koninginnepage.